Вест о смрти глумице Риалде Кадрић дошла је изненадно и у срцима многих пробудила успомене на срећна времена "Жикине династије" и серије филмова у којима су популарни Марија и Боба и њихове породице забављали читаву нацију. 

Фото: Архив Новости

 

Међутим, мање је познато да Риалда није желела да настави каријеру  глумице и да је последњи филм снимила давне 1990. године. Кад је завршила гимназију, одлучила је да упише студије језика и посветила се Филолошком факултету. Због усавршавања, често је боравила у Лондону а тамо ју је затекла и вест о смрти мајке коју је веома тешко доживела.

Био је јануар 1991. године, она је гледала вести и слушала о почетку рата, када јој је јављено да је мајка умрла напрасно и то на улици.

"Аеродром је био затворен и нисам имала начина да се вратим кући. Јако сам била везана за своју мајку, а пошто ње више није било, а рат и у бившој Југославији ширио се целом земљом, решила сам да се вратим у Лондон и тамо почнем неки нови живот", испричала је једном приликом Риалда, која никада није преболела мајчину смрт.

Риалда је била удовица од 2017. године, а бавила се психоанализом и психотерапијом које је учила на Универзитету Шефилд.

За још вести запратите нас на нашој званичној Фејсбук страници - будимо "на ти".

Нова димензија новости, ваш "Nportal.rs".