Ава Гарднер је била невероватно лепа и смела. Широких рамена, висока, дивне фигуре захвалне правилној исхрани на сваких пар сати.

Њена каријера је почела случајно, познати фотограф је ставио њену фотографију на прозор малог студија... Довољно је био бацити један погледа на ту фотографију, и посматрачу би било одмах јасно да је у питању врсна лепотица.

Фото: Профимедиа

 

Њена каријера је вртоглавом брзином расла до 1960. године, али тада нагло опада. Ава је пуних 40 година била без посла. Чак ни свемоћни Френк Синатра није могао (или није хтео) да јој помогне, јер су се 1957. године развели.

Вероватно се питате како је неко са таквом лепотом могао бити запостављен? Управо је њена лепота била главни кривац.
Јер се велики редитељи увек плаше лепих глумица! Прво, лепотица на екрану увек изгледа као лутка, и друго, лепотице пребрзо постају досадне. Као што је Лоренс Оливије рекао: "У било којој лепоти мора да постоји недостатак, нека врста драме, трауме, духовног ожиљка, дубоког трага... што слику чини дубоком и смисленом, а лепота - привлачном и незаборавном."

Али Ава није имала ману и није имала „дубоки траг”... Није хтела да обилази прагове студија и да се понижава и посветила је више од половине свог живота путовању по свету, кући у Лондону, читању књига и упознавању нових пријатеља...

Стрмоглави пад каријере, Ава је објаснила осветом једне утицајне и свемоћне особе која је дуги низ година тражила њену пажњу и не добијајући је, почела немилосрдно, систематски да уништава њену каријеру, затварајући јој врата Холивуда.

Лепота увек носи високу цену, Ава је то најбоље осетила.

Старост је провела сама, без деце, гледајући филмове у којима је досегла свој врхунац!

 

За још вести запратите нас на нашој званичној Фејсбук страници - будимо "на ти".

Нова димензија новости, ваш "Nportal.rs".