Роквић је на својеврсно ходочашће пут Грчке кренуо са хуманим разлогом - да помогне превасходно деци оболелој од рака.

Певач на Инстаграму извештава пратиоце како напредује његов подвиг, саопштио је да дневно прелази око 33 километара, а да му је крајњи циљ да скупи 200.000 евра за реновирање Дечје онкологије и куповину апарата за дијагностивиковање канцера мозга код деце.

Данас, трећег дана пута, Никола је саопштио и колико пара је скупљено за непуна 72 сата.

- Драги моји људи, хвала вам на подршци и дивним порукама. Хвала вам на љубави и вашим молитвама. Дајете ми радост која ми помаже да ми сваки километар буде лакши. Захваљујем се и на свим уплатама, захваљујем се појединцама, компанијама, фирмама... Прикупили смо скоро два милиона динара и идемо даље, позивам све да се укључе и да помогнемо педијатријску онкологију. Ово је пут за дечију радост, љубим вас и волим. Радујте се - поручио је Роквић у укључењу на Инстаграму и додао:

- Апарати за које скупљамо новац, микроскоп и додатна опрема, служиће патохистолошкој лабораторији у дијагностификовању канцера мозга и ти апарати коштају око 150.000 евра. Такође, план је и да се прикупе средства за реновирање дела Педијатријске онкологије за шта је потребно око 50.000 евра и надам се да ћемо тиме бар мало улепшати нашој деци боравак у самој болници. Бог вас благословио - закључио је певач.

Никола Роквић је на путу срео и пријатеља - оца Предрага Поповића. Они су се фотографисали и показали колико је данас певач претабанао - поново 33 километара. 

 

Фото: Инстаграм принтскрин/nikolarokvic

 

- Завршен је трећи дан, хвала Богу. Отац Предраг Поповић ми се придружио и духовно окрепио. Благодарим оче - поручио је Никола.

То значи да је Роквић сада подоста одмакао од Београда, тачније од Храма Светог Саве где је започео ходочашће. Дакле, за три дана је прешао 100 километара и прикупио је око два милиона динара. Шта ли ће тек бити на 1.060. километру на далекој Егини...

Фото: Инстаграм принтскрин/nikolarokvic

 

 

Подсетимо, Никола Роквић је пре одласка са породицом посетио Храм Светог Саве, где се помолио.

- Одлучио сам да из љубави према људима кренем на овај пут и надам се да ће бити на радост многих, надам се да ће бити на узрастање многих, надам се да ће бити на помоћ многих. Првенствено, на помоћ многим породицама, многој деци, али што је најбитније на помоћ болесној деци због које сам у великој мери и кренуо на овај пут. Покренули смо фондацију која ће помагати породицу, која ће помагати талентовану децу, многодетну породицу, али исто тако и болесну децу - рекао је Никола у Храму Светог Саве.

Иначе, Никола је пре непуних месец дана споменуо на свом Инстаграму како се спрема за овај подухват.

- Многи од вас ми пишу и питају се за шта се спремам. Открићу вам само да се духовно и ментално спремам већ три године за овај подухват. У последњих пар месеци је дошао ред и на телесну припрему. Врло брзо ћете сазнати - поручио је он недавно својим пратиоцима.