Фронтмен Бијелог дугмета ову тајну одао је у великом интервју који је дао за магазин Недељник.

- Ја сам био заљубљен у Лепу Лукић. Не мислим заљубљен у њу као у жену, био сам заљубљен у њен хумор и зезање. Бијело дугме је изоловано живело, нисмо се никад петљали са естрадом. Е, онда се одједном појавила жеља да се више ради, јер јесмо мало радили, свирали смо једном у три године, и ајде, одједном се појавила та турнеја ТВ ревије и одједном се нађемо окружени естрадом. То је за нас било чудо невиђено - присетио се музичар, па наставио:

- Тај свет који је имао неки хумор који ми не знамо, свет који живи на начин и радује се стварима које ви први пут видите. Ја сам Лепу Лукић гледао као чудо. Јесам био заљубљен на неки начин, не сад као да бих скакао на Лепу Лукић, вероватно јер сам се први пут сусретао са шоубиз светом, па сам био импресиониран њом. Она је причала такве невероватне простаклуке, због којих би те мама ишамарала кад кренеш тако нешто да поновиш, али је то било истовремено тако духовито и с таквим шармом, који вероватно само југ Србије има на такав начин. И то ми је било велико откриће, свима нама, не само мени - присетио се Брега у интервјуу за Недељник.

Фото: АТА имагес, Профимедиа

 

Лепа је, чувши шта је Брега рекао, вила шокирана и изненађена његовом изјавом.

- Први пут чујем за то. Брега ми то никад није рекао. Је л' стварно он то изјавио? Што би он то рекао? Имали смо ми те турнеје давних година, ишли смо аутобусом нас по 30 певача. Било је и Бијело дугме, сећам се. Лепо је то што је био заљубљен у мене, Брега је ипак Брега, није било ко. Импонује ми то, али сад је касно, имам доста година (смех). Тад нисам имала ништа с њим. Давно је то било, тад смо били сви млади - поручила је Лукићева.

Фото: АТА имагес

 

Иначе, Лепа је у то време, седамдесетих и осамдесетих, била најпопуларнија певачица фолк музике. О томе колико су је људи волели говори податак да је прва са естраде имала свој клуб обожавалаца, који се звао "леписти". Репортажу о Лепи и њеној слави радила је чак и француска телевизија. Исто тако, бенд Бијело дугме је током осамдесетих уживао огромну популарност међу омладином.

(Курир)

БОНУС ВИДЕО: