- Увек, па и након 50 година, осећам узбуђење присећајући се почетака приче о непоновљивој групи Бијело дугме, о којој одавно сви знају све. Тренутак те 1974. године бенду и појединачно, био је то почетак професионалне каријере, али и нешто пуно, пуно више. Најпре одајем пуно поштовање онима којих више нема, а без којих не би било групе Бијело дугме: Горан Ипе Ивандић, Владо Правдић, Лаза Ристовски… У почетку, било нас је пет и још неки с којима је та прича била лепа. Бебек, Бреговић, Ипе Ивандић, Владо Правдић, Реџић па онда Мића и Ђиђи. Ма, било нас је и још: Сањин, Љубиша, Муте и Гаро - започео је Бебек у својој објави на Фејсбуку.

Даље је навео да се онда догодила 1984. година, када су Горан и момци одлучили то што су одлучили, ко зна зашто. Додао је да више није био један од њих те да су то знали и они и публика и сви медији, ондашњи и данашњи.

- Зато ја не спадам у њихових 50 година. Мени су од тада остале и неке лепе успомене, али и свест о новој реалности. Ја сам научио прву велику животну лекцију: "'Кога нема, без њега се може" или у моме случају: "Ако их нема, без њих се може". Ја одавно и сада живим у своме прекрасном новом свету и времену - наставио је.

 

 

Затим је открио да је пре месец дана, након 20 година, био с Бреговићем на ручку у Загребу.

- Горан и ја смо разменили мишљења о неким кључним питањима, о теми заједничких наступа. Тај сам разговор закључио јасним одговором: Не желим да вам се придружим. Идемо сваки својим путем! (Као и до сада). Ту се више нема шта рећи. Не би било коректно износити појединости јер тај разговор, као и разговори са посредницима раније, били су затворени за јавност - навео је Бебек.

Фото: Анђела Стевановић, Јутјуб принтскрин/mr.krunimir.10

 

Најављену турнеју доживљава као забаву на којој ће Горанови изабраници са жељом да им буде лепо покушати да буде сећања на нека друга, ранија времена. Свима је пожелео успешно путовање те честитао Бреговићу 50 година музичке каријере.

- У току је година у којој са великим задовољством већ иза себе имам велики број концерата на мојој турнеји - Бебек - 50 година каријере. Наравно да ме прати бенд сјајних младих музичара и међу њима, већ пету годину, мој син, Звоне Бебек. Турнеја је у току, а најлепши и најважнији концерти су до сада одржани у Скопљу, Торонту, Чикагу, Њјујорку, Сиднеју, Мелбурну, Загребу, Лондону, Марибору и Сплиту, а до краја године ћемо одржати још пуно концерата диљем Хрватске, регије и света. Ускоро излази и албум 'Бебек - 50 година'. Стога, видимо се на концертима! Ваш Жељко Бебек - закључио је певач.

Подсећамо, Бијело дугме ће 11. маја одржати концерт у Дому младих у Сарајеву.

БОНУС ВИДЕО: