Годинама уназад поставља се питање да ли патике треба прати у веш машини или је то пожељно избегавати због потенцијалих оштећења.

Уколико се одлучите на овај потез, покушајте да то урадите по следећем принципу.

Пре него што пређете на главни део, неопходно је погледати начин одржавања патика, те изабрати што нежнији програм прања и обућу заштити на квалитетан начин, како се не би оштетила.

Упутство: 

Први корак - сипајте три кашике соде бикарбоне у сваку патику, вече пре прања, и оставите их тако до јутра, када ћете поменуто средство уклонити.

Други корак - скините пертле и одложите их у јастучницу или торбу за прање како се не би упетљале. Четкицком за чишћење пробајте да скинете што већи количину блата и прљавштине са патика.

Трећи корак - обућу убаците у веш машину заједно са пешкирима (пожељно од 4 до 6), који ће спречити ударање патика и њихово оштећење.

Четврти корак - потребно је укључити прање хладном водом, а као средство за чишћење користити течни детерџент (уколико су патике осетљивије узмите течни сапун). Процес би требало да траје од 30 до 40 минута.

Пети корак - патике извадите из машине за прање и оставите их да се осуше. Избегавајте машину за сушење јер њена висока температура може оштетити лепак обуће.

БОНУС ВИДЕО

 

 

 

За још вести запратите нас на нашој званичној Фејсбук страници - будимо "на ти".

Нова димензија новости, ваш "Nportal.rs".