Наташа Ракић је висока 170 цм, а на питање да ли је то иделна тежина, она каже да не зна али да је за њу идеално између 58 и 60 јер се сада осећа сјајно.

Некада је имала 120, а на питање како је уопште дошло до тога, вели да је то најтеже питање јер човек није свестан како до тога уопште дође, испричала је она у емисији "Желим да ти кажем" на ТВ Б92.

- Како може човек да се угоји 60 кг а да му то промакне... Па не промакне, али зажмуриш на првих 5, па на 10, 20... Па трудноћа, ја сам имала четири, четворо деце у 9 година - каже Наташа додајући да се ето пробудила са 120 килограма.

- Иначе сам изворно била оваква, моја фабричка подешавања, иначе у детињству сам била мршава, родитељи су ме облачили тако да то замаскирају јер је изгледало као да ништа нисам јела... И мислила сам да се никад нећу угојити, тако сам мислила до 25. године - прича Наташа.

Фото: Јутјуб принтскрин/92 TV

 

 

Како јој је то пошло за руком?

- Дуго сам била свесна тога да сам незадовољна и да имам огроман број килограма, знала сам колико имам, није се десио никакав фамозан клик у глави, никакво просветљење с неба... То је разноразни скуп околности и времена незадовољства које се накупи и у неком моменту кулминира и кажеш себи нема даље, сад си на дну... и кажеш то сам ја - вели Наташа која се једноставно једног дана пробудила са свешћу колико је несрећна због тога.

Фото: Јутјуб принтскрин/92 TV

 

 

Показала је и фотографију са путовања у Валенсију које је требало да буде лепо, али њој није било јер се и на сликама, каже, види да није срећна.

- Ја нисам ни на једној од тих слика срећна јер сам носила незадовољство... Нисма могла да живим живот који сам хтела. Након што сам са 35 година имала три хроничне болести - предијабетес, проблем са штитном жлездом и висок притисак, па ако је неки клик био, био је клик да ја не желим да умрем и оставим своју децу или да будем инвалид, ето, то је била мотивација - прича отворено Наташа која је ово путовање претворила у свој нови посао - сада је ментор свим људима који желе да смршају.

Фото: Јутјуб принтскрин/92 TV

 

 

- Ја сам тих 60 килограма смршала без иједног јединог рецепта, без плана исхране, за тачно годину и по дана... Без дијете, икаквог ментора, тренинга, тренера... било чега и нисам се одрекла ниједне намирнице, укључујући и слаткише. Сви кажу како је то немогуће, ништа не избациш али не значи да ништа не промениш... Кажеш ништа нећеш избацити али има толико намирница које ми не користимо сваки дан и које нису скупе - кускус, киноа, просо, хељда и укусне а за нас неоткривене јер смо ми као деца јели месо, кромпир, пице, пасте...

Фото: Јутјуб принтскрин/92 TV

 

 

Основна идеја на којој ово почива јесте да се не одричемо ничега, то је камен на који се сви спотичу и кад кренемо од те идеје и једемо све што нам је доступно на балансирани начин... - рекла је Наташа додавши да смо сви били на дијетама и вратили све па и више јер смо претходно све избацили па кад је прошла дијета опет навалили на ту исту храну.

Кад је реч о ономе што је применила на себи, а сад примењују и друге жене под њеним менторством, Наташа каже да и оне бележе исте резултате као она.

(Курир/Yоутубе Желим да ти кажем ТВБ92)

БОНУС ВИДЕО: