Да бисте се похвалили здравим тамним теном, не само да треба да се добро пазите од сунца већ и од производа које користите како бисте заштитили кожу.

Најбоље је да се мажете провереним производима који садрже висок степен заштите, а ево шта још може да вам се догоди ако не одустанете од "проверених" домаћих рецепата:

Уље од кантариона

Уље кантариона које се добија из цветова истоимене биљке је можда и најгори избор за сунчање, то јест тамњење. Оно, како показују истраживања, може бити канцерогено и дефинитивно није препоручљиво за сунчање. Разлог томе је што један састојак који се у њему налази у споју са сунчевим зрацима може да изазове алергијске реакције на кожи, без обзира на то што је у питању природно уље.

Фото: Профимедиа

 

Маслиново уље

Уља која су намењена првенствено за кување нису добра за сунчање, а то се односи и на маслиново уље, које се најчешће користи да би се брже добио тамнији тен.

Фото: Профимедиа

 

Уље од кокоса

Због својих квалитета много се користи, али с плаже га треба протерати. Избећи ћете честе алергијске реакције и нећете изгорети ако га замените кремом или млеком с високим заштитним фактором. У супротном, чекају вас муке.

БОНУС ВИДЕО:

 

 

(Курир)

За још вести запратите нас на нашој званичној Фејсбук страници - будимо "на ти".

Нова димензија новости, ваш "Nportal.rs".