Розалин Веб, 28-годишњакиња из западног Јоркшира, поделила је на ТикТоку свој једноставан савет за одржавање ниских температура у кући. С обзиром на то да ће температуре и даље расти, чини се да је њен згодан трик дошао баш на време. Розалин каже да ствар није у томе да отворите све своје прозоре – већ само да отворите одређене.

- Борите се са топлотним таласом? Ово ће вам помоћи - написала је Розалин у опису видеа. - Прво затворите све прозоре на јужној страни куће или на страни куће са највише сунчеве светлости. Затим навуците све завесе како бисте спречили продор сунчеве светлости. На крају, отворите све прозоре на северној страни куће или на страни куће у хладу како бисте пустили сав хладан ваздух - написала је она.

Фото: Профимедиа

 

Розалин овај трик користи већ годинама откако га је чула на радију. - Заиста делује, без обзира на то шта људи говоре. Такође би требало нагласити да страна моје куће, која је окренута према северу, уопште не добија директну сунчеву светлост због околних кућа, тако да је с те стране кућа увек хладнија - истиче она.

Розалинин видео имао је више од 416.000 прегледа и невероватних 8.500 лајкова - многи су једва чекали да поделити своје савете за хлађење.

- Најбоља метода у врућим земљама - предложио је један. - Отворите све прозоре касно увече до рано ујутро да ваздух расхлади кућу. Током дана затворите све прозоре и навуците завесе - писало се у коментарима. Други је додао: - Ако имате прозоре са крилима - отворите и горњи и доњи део, врући ваздух је лакши, излазиће из собе, хладнији ваздух с доње стране ће се увлачити.

БОНУС ВИДЕО:

За још вести запратите нас на нашој званичној Фејсбук страници - будимо "на ти".

Нова димензија новости, ваш "Nportal.rs".