Ован

Време је да пустите свој понос! Ваше самопоуздање је толико високо и склони сте себичности, што је основни разлог зашто никад не признајете своје грешке. Често сте супериорнији од других у снази и сналажљивости, због чега сте сигурни да можете да постицгнете успех без помоћи других.

Људи рођени у знаку Овна имају природни потенцијал за лидерство, али тешко прихватају ауторитет других. Међутим, они су у стању да се прилагоде околностима које захтевају признање ауторитета са стране. Најнегативније особине Овна укључују жеђ за моћи, себичност и склоност да се понашају импулсивно. Такође су познати по изненадним изливима беса и импулсивним одлукама. Када су љути, могу немилосрдно да нападну, говоре без размишљања, што може довести до озбиљних последица како за саме Овнове, тако и за људе око њих.

Бик

Бикови су познати по изузетној тврдоглавости, спремни су на све да постигну своје циљеве. Чак и одржавање пријатељства са Биком може бити изазов, а камоли романтична веза. Њихова чврстина и неспремност на компромис често доводе до сукоба, јер Бик може ићи у велику крајност у својој тврдоглавости, непоколебљиво се придржавајући својих одлука и ставова. Једна од слабости Бика је посесивна природа и склоност ка љубомори, која брзо може довести до спонтане акције ако се осећа угрожено. Овај знак је храбар и често делује без претходног размишљања, упркос свести о могућим проблемима. Нажалост, емоције су те које често преузимају, чинећи љубомору одбојним фактором за друге. Међу мање повољним карактерним особинама Бика су љутња, нефлексибилност и склоност ка љубомори.

Фото: Профимедиа

 

Близанци

Једна од највећих слабости Близанаца је њихова непоузданост. Такође, понекад могу деловати површно или превише себично, а њихово мишљење о људима може се брзо променити, често не на боље. Њихове речи понекад треба узети са опрезом, јер дволичност може бити део њиховог карактера, укључујући могућност издаје. Међутим, тешкоћа у комуникацији са Близанцима је отежана њиховом харизмом и привлачношц́у, што их чини посебно убедљивим и способним да лако придобију нечију пажњу и симпатије.

Рак

Ракови су познати као један од најемпатичнијих знакова Зодијака, али је њихова осетљивост често праћена наглим променама расположења. Они могу интензивно да доживљавају непријатне тренутке, понекад дозвољавајући својим емоцијама да надјачају рационално размишљање, узрокујући да њихово понашање постане нестално и ирационално. То доводи до тога да Ракови буду неодлучни чак и пред мањим проблемима, што их доводи до панике. У таквим тренуцима, Ракови имају тенденцију да избегавају сукобе, чак и ако су уверени да су у праву.

Иако Ракови цене породичне везе и посвећени су дому, понекад им недостаје спонтаност и лакоћа комуникације, што може учинити провођење времена са њима предвидљивим, чак и досадним. Тешко им је да буду безбрижни и да се не жале на живот, по чему би се разликовали од других. Раковима је такође тешко да прихвате критику или искрено мишљење, а да се не увреде, јер су осетљиви и имају тенденцију да све примају к срцу. Контролисање емоција је изазов за њих. Да би побољшали квалитет живота, Ракови морају да раде на својим емоционалним реакцијама, хировима и расположењу.

Лав

Лавови се суочавају са потешкоћама због свог бескрајног поноса, чије порекло остаје нејасно и често неосновано, али то не умањује њихово самопоуздање. Они могу бити дивни сапутници све док њихов его није угрожен; у таквим тренуцима могу постати агресивни, показујући спремност да се бране. Да бисте избегли сукобе са Лавовима, препоручује се да подржите њихово самопоштовање без притиска на њега.

Лавови имају јаку жељу да победе у свему, теже да буду лидери и да предводе пројекте у којима учествују. Лав увек настоји да остане на врху, не трпи критике и уме да буде веома осетљив. Њихове емоционалне реакције су често приметне другима. Пошто је Лавовима потребна пажња других, није им проблем да прибегну манипулацији да би је добили.

Девица

У лику Девице приметна је опасност која проистиче из њихове високе интелигенције. Имају оштар ум и радозналост, али њихова жеља за савршенством може да изнервира и себе и друге. Девице могу бити превише самоуверене, остављајући мало простора за мишљење других. Још једна карактеристична особина Девица је њихова склоност критиковању. Осећају потребу да укажу на грешке и предложе начине да их исправе, чак и ако се њихов савет не тражи, што може бити извор сукоба у односу с њима.

Девице цене контролу и ред у свему. Они могу осетити унутрашњу тензију када нису у стању да управљају сваким аспектом свог живота, преферирајући стабилност и предвидљивост у односу на догађаје који уносе елементе изненађења или нереда у њихове животе. Њихова жеља за сталном контролом и немогућност да се опусте и забаве могу их учинити тешким партнерима у везама, уносећи несрећу не само у њихове животе, већ и у животе вољених.

Фото: Профимедиа

 

Вага

Ваге често остављају утисак мистерије, јер њихове праве намере и мисли нису увек очигледне. Они су склони да пажљиво одмере сваку своју акцију и реч, покушавајући да утврде да ли ће им то бити од користи у односима са другима. Вагама је важно да буду вољени и прихваћени и спремне су да уложе много труда да постигну овај циљ. Међутим, њихова неодлучност може да изнервира друге, јер Ваге често имају потешкоћа да саме доносе одлуке. Упркос чињеници да Ваге симболизују правду, воле да дају савете другима, иако сами не поштују увек ове препоруке, понекад кршећи правила из личног задовољства. Међу особинама које Вага треба да развије како би побољшала свој карактер су борба против негативности и лењости.

Шкорпија

Када се Шкорпије заљубе, њихова осећања се могу развити у опсесију, што понекад доводи до претеране контроле и захтевности у вези. Њихова склоност ка љубомори и посесивности може изазвати проблеме са партнерима. Поред тога, врло су нефлексибилни и покушавају да избегну било какве промене. Шкорпије се одликују својом неумољивошћу и у стању су дуго да чекају прави тренутак за освету. Они могу да опросте увреду, али никада неће заборавити ко их је издао. Овај хороскопски знак је такође познат по својим манипулативним способностима. Пораз је посебно болан за Шкорпије и све ће учинити да га избегну.

Стрелац

Стрелац је оличење сањара - често су расејани и олако схватају живот. Одлаже важне ствари до последњег тренутка, што неизбежно доводи до стреса. Умеју да уживају у животу и да га максимално искористе, али имају тенденцију да брзо изгубе интересовање за активности и пројекте које су започели. Карактерише их искреност, мада понекад могу бити превише директни, што може да увреди друге. Једна од њихових најмање пожељних особина је њихова спремност да нанесу бол под маском искрености, понекад не схватајући да речи могу имати дугорочне последице и повредити осец́ања. Извесна детињаста незрелост их прати, импулсивни су и не воде увек рачуна о могућим последицама својих поступака.

Јарац

Јарчеви често делују као хладни, безбрижни и равнодушни према емоцијама других, прилазећи људима са пословне, а не личне тачке гледишта. Њихове мање пожељне особине укључују недостатак емпатије, шкртост и склоност моралисању. Због своје жеље да контролишу сваки аспект свог живота, Јарчеви могу негативно реаговати на неочекивано, што резултира претераном нервозом. Једна од карактеристичних особина Јарчева је песимизам. Они имају тенденцију да се осећају задовољно када се њихова страшна предвиђања остваре. Њихова склоност да се стално жале и критикују, без нуђења решења, може бити последица унутрашње сумње у себе, због чега е фокусирају на идентификацију недостатака других.

Фото: Профимедиа

 

Водолија

Водолије су познате по својим високим амбицијама и ставу да могу све да ураде, али понекад умеју да донесу исхитрене одлуке без разматрања свих могућих последица. Њихова жеља за постизањем циљева понекад се може развити у ауторитарност или чак доминацију. Карактеристична особина Водолије је њена жеља за слободом и независношћу, због чега изгледа као слободан дух који живи по својим правилима. Ова потреба за слободом је толико јака да је Водолија спремна да се одрекне веза, било пријатељских или љубавних, ако почну да ограничавају његов лични простор и слободу. Као резултат тога, упркос њиховој отворености и оригиналности, Водолији ће можда бити тешко да се прилагоде строгим друштвеним нормама и правилима.

Рибе

Људи рођени у знаку Риба имају изузетну креативност и дубоку интуицију, али у исто време могу бити себични и преосетљиви. Један од њихових главних проблема је склоност разним облицима зависности, што их чини посебно рањивим и понекад ван додира са стварношћу из страха да ће бити увређени. То доводи до тога да се Рибе окружују уским кругом пријатеља и ограничавају своју комуникацију.

Њихова перцепција света као сувише окрутног места доводи до тога да око себе стварају емоционалну баријеру, коју други могу схватити као одвојеност или чак бег од стварности. Одржавање емоционалне равнотеже је тежак задатак за Рибе, а њихове реакције на разочарања могу бити изражене. Осим тога, Рибе настоје да контролишу све аспекте свог живота, често преузимајући превише одговорности и задатака. Њихова неспособност да делегирају може довести до честих периода лошег расположења и преоптерећености јер су преплављени обавезама без времена за одмор и опоравак.

(Лепа и срећна)

БОНУС ВИДЕО: