Прослављени српски глумац Небојша Глоговац преминуо је 9. фебруара 2018. године од рака плућа у у 49. години.

За собом је оставио супругу Милицу и троје деце. Са првом супругом, сликарком Мином добио је синове Гаврила и Милоша, док је са Милицом добио ћеркицу Сунчицу.

Небојша је имао богату глумачку каријеру која је обиловала бројним улогама на филму, телевизији и у позоришту за које је добио домаћа и међународна признања.

Не само да је био љубимац публике, већ и међу колегама. Студирао је у класи са са Војином Ћетковићем, Сергејом Трифуновићем и Наташом Нинковић.

Управо са Војином везало га је нераскидиво, снажно и искрено пријатељство, а као круна тога, било је њихово кумство. Наиме, 1996. године Војин је био кум на венчању Глогија са првом супругом Мином. Касније је крстио и двојицу синова Гаврила и Милоша које је Небојша добио са првом женом.

Фото: В.Данилов

 

У биографији Небојше Глоговца "Глоги" коју је написао новинар Александар Ђуричић преточени су непознати детаљи из живота највољенијег српског глумца, као и бројне анегдоте.

Међу њима, налазе се и оне о пријатељству Небојше Глоговца и Војина Ћетковића.

Фото: Архива Новости

 

Војинове ћерке родиле су се на дан када су играли представу "Хадерсфилд". Славили су од раног јутра. Када је изашао на позорницу, Војин је дошао до фотеље, сео је и није могао да говори. Дошао је ред на сцену у којој Иван треба да заплаче, Небојшине сузе нису падале, прскале су Војину у лице под правим углом.

- Исто се догодило када сам му саопштио да је Слобода трудна. Били смо у "Кројачу",у први мах није реаговао, устао је, отишао у тоалет, вратио се с наочарима, скинуо их је, и тада сам први пут видео такве сузе које прште под правим углом. Други и последњи пут било је на сцени", испричао је Војин Ћетковић.

(Стил)

 

За још вести запратите нас на нашој званичној Фејсбук страници - будимо "на ти".

Нова димензија новости, ваш "Nportal.rs".