Легендарна глумица Софија Лорен и власница непролазне природне лепоте остаће дефинитивно упамћена по својој непоколебљивости.

Наиме, када ју је супруг, чувени редитељ Карло Понти, покушао наговорити да оде на једну естетску операцију, дословно га је "одувала" одговором који се и данас памти.

Фото: Профимедиа

 

Софија Лорен је у браку са Карлом Понтијем била од 1957. године до његове смрти 2007. Редитељ је иначе био старији 22 године од глумице, а њихов однос је и данас веома занимљив јавности. Брачне завете су поништили 1962. да би се поново венчали четири године касније. Круна те љубави су свакако њихова два сина - Карло Понти млађи и Едоардо Понти, који је у браку са глумицом спрског порекла Сашом Александер.

Фото: Профимедиа

 

А у интервјуу који је дала 1979. године се осврнула коментар свог супруга о њеном носу, за који је сматрао да би требало да га оперише.

- Муж ми је рекао да би можда требало мало да "скратим" нос". Рекла сам: "Не слажем се". Држаћу се ја свог носа јер ми се допада како изгледам - испричала је Софија.

Фото: Профимедиа

 

Истакла је да је његовом предлогу претходила реакција камермана.

- Било је толико камермана. Рекли су да је мој нос да предугачак и да не могу да га осветле - присетила се лепотица сцене са сета још на почетку њене каријере.


Оно што је најважније - остала је доследна себи и рекла је велико "не" Карлу Понитју, па потом остварила историјске успехе.

- Мислим да мораш да промениш камермане. Ако промениш сниматеље, можда ћу имати шансу у филмовима, иначе мењам све или можда никада нећу бити у филмовима јер ми се свиђа како изгледам. Нисам била искомплексирана због свог носа. И ево ме са својим носом, дугачким носом, али лепим - поносно је рекла.

На друштвеним мрежама многи су задивљени Софијиним одговором, а један од најупечатљивих је:

- Софија није морала да било шта мења. Њена ванвременска, класична лепота диктирала је промене које су други морали да праве. Њен нос је увек био један од најбољих носева који су икада красили екран. Апсолутно је прекрасна - хвале славну Италијанку.

 

Фото: Профимедиа

 

И истичу да је баш тај део лица симбол њене лепоте. А потез Софије Лорен би требало да послужи као веома важна животна лекција свим дамама, посебно млађим, који све чешће посећују пластичне хирурге и губе своју аутентичну лепоту.

А зашто важи за једну од најлепших жена икада погедајте у нашој фото галерији:

 

БОНУС ГАЛЕРИЈА: Филмска дива Софија Лорен - синоним лепоте и женствености

 

 

 

За још вести запратите нас на нашој званичној Фејсбук страници - будимо "на ти".

Нова димензија новости, ваш "Nportal.rs".