Многи су ту фотографију посматрали као огорчење легендарне глумице, међутим прича која се крије иза те фотографије, знатно је другачија. Софија Лорен 1957. године је била тек звезда у успону, а све је кулминирало када је 1955. године проглашена за најфотографисанију глумицу Канског фестивала. Две године касније уприличена је журка на Беверли Хилсу којом је Софија коначно и званично примљена у гламурозни Холивуд. Све је наизглед било идеално, а онда је Џејн Менсфилд упала у кадар и избацила Софију из првог плана!

Фото: Профимедиа

 

Тада је настала и култна фотографија на којој је забележена љубомора најлепше жене света, а шта Софија каже, које су емоције биле у игри када је апарат шкљоцнуо?

- „Парамаунт“ је те вечери организовао журку у моју част. Сва велика глумачка имена су била тамо, било је невероватно. А онда се последња појављује Џејн Менсфилд. Знала је да су све очи упрте у њу. Дошла је директно за мој сто. А онда је села. Слушајте, погледајте и сами фотографију, па ми реците где ми је залутао поглед? Тачно, на њене брадавице, али само зато што сам се уплашила да ће завршити на мом тањиру! На мом лицу се види страх! Бојим се да ће све у њеној хаљини експлодирати и завршити на столу - објаснила је својевремено чувена Софија Лорен.

Фото: Профимедиа

 

Како је сама касније додала, иако је касније настало неколико фотографија на којима се две диве наизглед забављају, али Софија је, тврди, све време размишљала о провокативној хаљини Џејн Менсфилд.

- Има још фотографија, али само та објашњава шта се заиста догађало у тим моментима. Много пута су ме, када би ми тражили аутограм, молили да се потпишем баш на тој фотографији. Увек сам одбијала, и увек ћу одбијати. Са тим не желим да имам ништа. Такође, одбијам и из поштовања према Џејн, која више није са нама - закључила Софија Лорен.

Хаљина Џејн Менсфилд 1957. године на листи је "Најскандалознијих хаљина у историји" Харпер'с Базаар-а.

БОНУС ГАЛЕРИЈА: Филмска дива Софија Лорен - синоним лепоте и женствености

(Блиц жена)

За још вести запратите нас на нашој званичној Фејсбук страници - будимо "на ти".

Нова димензија новости, ваш "Nportal.rs".