Готово да је поклањање ствари од рођака или пријатеља чија су деца прерасла одећу постало сасвим нормално у нашој средини. Међутим, треба свакако обратити пажњу шта можете од половних ствари да коритите а шта не. На неким стварима од којих зависе здравље и нега бебе, не треба никако штедети. Боље је на време почети штедети новац и започети припреме за долазак новорођенчета. 

Када за купање

Узимајући у обзир да бебе врло брзо пресрасту каде за купање, половне каде можете купити, али да су неоштећене. Куповином половне каде уштедећете новац. 

Фото: Инстаграм принтскрин/mayaberovicofficia

 

Сто за пресвлачење

Сто за пресвлачење је такође један од предмета за бебе на коме можете уштедети новац. Важно је да сто који је полован има сигурносну траку. . Ако вам недостаје простора, можете да купите и подлогу за пресвлачење која ће сваки угао да претвори у привремену станицу за пресвлачење.

Платнене пелене

Навлаке и уметнци за пеленњ могу да буди дсасвим хигијенски уколико ваша машина за прање веша има опцију за дезинфекцију. Овакве пелене могу да буду и врло приступачне. 

Пумпе за дојке

Када је у питању куповина пумпи за дојке, препоручује се куповина нових пумпи. Иаоко су скупље од половни, безбедније су за децу и смањује се ризик од бактерија и вируса.   

Гардероба

Не препоручује се да се превише купује одећ за новорођенче, јер деца врло брзо раст. Због тога је прихватљиво корићшење одеће од пријатеља и рођака која није много ношена.   

 

 

За још вести запратите нас на нашој званичној Фејсбук страници - будимо "на ти".

Нова димензија новости, ваш "Nportal.rs".