За многе људе, Први мај је симбол почетка топлијег времена, пролећа, али и прилика да се окупе са пријатељима и породицом у природи или дворишту како би уживали у роштиљу. Ако желите да свој роштиљ прилагодите посним јелима, постоји много фантастичних опција које ће задовољити и најизбирљивије укусе.

Ево неколико сјајних предлога за посни роштиљ:

Печурке на жару

Маринирајте коцкице печурки у мешавини соја соса, маслиновог уља, лимуновог сока, белог лука и зачина по избору. Затим их нанижите на ражњиће и пеците на роштиљу док не постану златно смеђе.

Поврће на жару

Испробајте разноврсно поврће попут паприке, тиквица, патлиџана, шампињона и парадајза. Пресеците их на веће комаде, посолите, побиберите, премажите маслиновим уљем и пеците док не буду мекани и благо запечени.

Фото: Shutterstock

 

Веге бургери

Направите укусне бургере од леблебија, црног лука, презли, зачина и умака од парадајза. Послужите их у пециву са салатом, киселим краставцима и веганским мајонезом.

Фото: Shutterstock

 

Мариниране печурке

Велике печурке попут портобело или шитаке натопите у маринади од белог лука, балсамико сирћета, маслиновог уља и зачина по жељи. Пеците их на роштиљу док не омекшају и добију лепу златно смеђу боју.

Фото: Shutterstock

 

Посне кобасице

Ови укусни роштиљски фаворити могу се пронаћи у посним варијантама, направљеним од соје, леблебија, или разних житарица и зачина. Послужите их уз сенф и свеже поврће.

Не заборавите да припремите и неколико прилога као што су посна салата од тестенине, кромпир салата са веганским мајонезом, или разноврсно свеже воће.

Уживајте у роштиљу, дружењу и прослави Првог маја уз ове укусне посне опције.

(Стил Курир)

БОНУС ВИДЕО: