Gotovo da je poklanjanje stvari od rođaka ili prijatelja čija su deca prerasla odeću postalo sasvim normalno u našoj sredini. Međutim, treba svakako obratiti pažnju šta možete od polovnih stvari da koritite a šta ne. Na nekim stvarima od kojih zavise zdravlje i nega bebe, ne treba nikako štedeti. Bolje je na vreme početi štedeti novac i započeti pripreme za dolazak novorođenčeta. 

Kada za kupanje

Uzimajući u obzir da bebe vrlo brzo presrastu kade za kupanje, polovne kade možete kupiti, ali da su neoštećene. Kupovinom polovne kade uštedećete novac. 

Foto: Instagram printskrin/mayaberovicofficia

 

Sto za presvlačenje

Sto za presvlačenje je takođe jedan od predmeta za bebe na kome možete uštedeti novac. Važno je da sto koji je polovan ima sigurnosnu traku. . Ako vam nedostaje prostora, možete da kupite i podlogu za presvlačenje koja će svaki ugao da pretvori u privremenu stanicu za presvlačenje.

Platnene pelene

Navlake i umetnci za pelennj mogu da budi dsasvim higijenski ukoliko vaša mašina za pranje veša ima opciju za dezinfekciju. Ovakve pelene mogu da budu i vrlo pristupačne. 

Pumpe za dojke

Kada je u pitanju kupovina pumpi za dojke, preporučuje se kupovina novih pumpi. Iaoko su skuplje od polovni, bezbednije su za decu i smanjuje se rizik od bakterija i virusa.   

Garderoba

Ne preporučuje se da se previše kupuje odeć za novorođenče, jer deca vrlo brzo rast. Zbog toga je prihvatljivo korićšenje odeće od prijatelja i rođaka koja nije mnogo nošena.   

 

 

Za još vesti zapratite nas na našoj zvaničnoj Fejsbuk stranici - budimo "na ti".

Nova dimenzija novosti, vaš "Nportal.rs".