Мрље од течног детерџента за веш могу се појавити ако детерџент није правилно испран. Срећом, прилично је лако уклонити ове врсте мрља. Да бисте уклонили мрље, помешајте једну шољицу сирћета с четвртином шољице воде у судопери. Ставите запрљани одевни предмет у тај раствор и утрљајте тканину саму о себе како бисте очистили детерџент.

Фото: Профимедиа

 

Пустите да одећа одстоји сат времена и ставите је у машину саму или с неколико одевних предмета. Кључно је не преоптеретите машину за прање веша како би детерџент могао да изађе из тканине. Ако је мрља још увек ту, поновите исте кораке и оставите одећу да се суши док мрља не нестане јер топлота може стврднути мрљу.

Прашак за веш и тврда вода могу узроковати мрље на тамној одећи. За борбу против ње растопите детерџент у праху у води пре него што га ставите у преграду.

Фото: Профимедиа

 

Мрље од воска такође могу бити узроковане омекшивачем, да бисте их уклонили, истрљајте подручје помоћу комадића сапуна за прање веш и меке четке за чишћење. Након што уклоните што више можете, убаците одећу у следеће прање.

За још вести запратите нас на нашој званичној Фејсбук страници - будимо "на ти".

Нова димензија новости, ваш "Nportal.rs".