Mrlje od tečnog deterdženta za veš mogu se pojaviti ako deterdžent nije pravilno ispran. Srećom, prilično je lako ukloniti ove vrste mrlja. Da biste uklonili mrlje, pomešajte jednu šoljicu sirćeta s četvrtinom šoljice vode u sudoperi. Stavite zaprljani odevni predmet u taj rastvor i utrljajte tkaninu samu o sebe kako biste očistili deterdžent.

Foto: Profimedia

 

Pustite da odeća odstoji sat vremena i stavite je u mašinu samu ili s nekoliko odevnih predmeta. Ključno je ne preopteretite mašinu za pranje veša kako bi deterdžent mogao da izađe iz tkanine. Ako je mrlja još uvek tu, ponovite iste korake i ostavite odeću da se suši dok mrlja ne nestane jer toplota može stvrdnuti mrlju.

Prašak za veš i tvrda voda mogu uzrokovati mrlje na tamnoj odeći. Za borbu protiv nje rastopite deterdžent u prahu u vodi pre nego što ga stavite u pregradu.

Foto: Profimedia

 

Mrlje od voska takođe mogu biti uzrokovane omekšivačem, da biste ih uklonili, istrljajte područje pomoću komadića sapuna za pranje veš i meke četke za čišćenje. Nakon što uklonite što više možete, ubacite odeću u sledeće pranje.

Za još vesti zapratite nas na našoj zvaničnoj Fejsbuk stranici - budimo "na ti".

Nova dimenzija novosti, vaš "Nportal.rs".