Током интервјуа са Андерсоном Купером у емисији "60 минута", Хари је одговарао на питања о његовој злоупотреби супстанци, о чему је принц већ говорио, укључујући пиће, кокаин, траву и још много тога у прошлости.

Хари је рекао да је то урадио као одговор на смрт своје мајке.

- Нама као деци било је очигледно да је британска штампа учествовала у патњи наше мајке и имао сам много беса у себи који, на срећу, никада никоме нисам показао - рекао је.

Фото: Профимедиа

 

- Али прибегао сам пићу и пио сам ужасно много. Зато што сам желео да отупим осећања, или сам хтео да скренем пажњу са тога како... шта год да сам мислио. И ја сам се, знате, окренуо и дрогама.

Такође је рекао да осећа да му је помогло коришћење психоделика, ајауаске, псилоцибина, печурака.

- Никада не бих препоручио људима да ово раде рекреативно, али ако то радите са правим људима и ако патите од огромног губитка, туге или трауме, онда ове ствари имају начина да делују као лек. Мени су скинули копрену са очију, копрену саткану од беде губитка. Избистрили су ту идеју коју сам имао у глави да моја мајка.. односно да морам да плачем да бих доказао мајци да ми недостаје. У ствари, све што је желела је да будем срећан -  рекао је Хари Андерсону.

Део разлога зашто се окренуо опијању и дрогама био је тај што су након трагичне фаталне саобраћајне несреће принцезе Дајане 1997. Хари и Вилијам делили "слична размишљања" о уверењу да је она заиста нестала.

Фото: Профимедиа

 

"Можда је све ово део плана", рекао је Хари. "Онда ће нас назвати и да ћемо јој се придружити, да."

Рекао је да се овог веровања држао "годинама". Али када је имао 20, тражио је да види полицијски извештај о несрећи у којој је погинула његова мајка, како би имао "доказ".

- Доказ да је била у ауту. Доказ да је повређена. И доказ да су управо папараци који су је јурили у тунел фотографисали; фотографије на којима она лежи полумртва на задњем седишту аутомобила - рекао је он, преноси Њујорк Пост.

Фото: Профимедиа

 

Када је Купер упитао Харија да ли сматра да је добио све одговоре о томе шта се заиста догодило када је принцеза Дајана умрла 1997, Хари је рекао:

- Искрено, не. Мислим да не знам. И мислим да то не зна ни мој брат. Мислим да ни свет то не зна -

За још вести запратите нас на нашој званичној Фејсбук страници - будимо "на ти".

Нова димензија новости, ваш "Нпортал.рс".