Tokom intervjua sa Andersonom Kuperom u emisiji "60 minuta", Hari je odgovarao na pitanja o njegovoj zloupotrebi supstanci, o čemu je princ već govorio, uključujući piće, kokain, travu i još mnogo toga u prošlosti.

Hari je rekao da je to uradio kao odgovor na smrt svoje majke.

- Nama kao deci bilo je očigledno da je britanska štampa učestvovala u patnji naše majke i imao sam mnogo besa u sebi koji, na sreću, nikada nikome nisam pokazao - rekao je.

Foto: Profimedia

 

- Ali pribegao sam piću i pio sam užasno mnogo. Zato što sam želeo da otupim osećanja, ili sam hteo da skrenem pažnju sa toga kako... šta god da sam mislio. I ja sam se, znate, okrenuo i drogama.

Takođe je rekao da oseća da mu je pomoglo korišćenje psihodelika, ajauaske, psilocibina, pečuraka.

- Nikada ne bih preporučio ljudima da ovo rade rekreativno, ali ako to radite sa pravim ljudima i ako patite od ogromnog gubitka, tuge ili traume, onda ove stvari imaju načina da deluju kao lek. Meni su skinuli koprenu sa očiju, koprenu satkanu od bede gubitka. Izbistrili su tu ideju koju sam imao u glavi da moja majka.. odnosno da moram da plačem da bih dokazao majci da mi nedostaje. U stvari, sve što je želela je da budem srećan -  rekao je Hari Andersonu.

Deo razloga zašto se okrenuo opijanju i drogama bio je taj što su nakon tragične fatalne saobraćajne nesreće princeze Dajane 1997. Hari i Vilijam delili "slična razmišljanja" o uverenju da je ona zaista nestala.

Foto: Profimedia

 

"Možda je sve ovo deo plana", rekao je Hari. "Onda će nas nazvati i da ćemo joj se pridružiti, da."

Rekao je da se ovog verovanja držao "godinama". Ali kada je imao 20, tražio je da vidi policijski izveštaj o nesreći u kojoj je poginula njegova majka, kako bi imao "dokaz".

- Dokaz da je bila u autu. Dokaz da je povređena. I dokaz da su upravo paparaci koji su je jurili u tunel fotografisali; fotografije na kojima ona leži polumrtva na zadnjem sedištu automobila - rekao je on, prenosi NJujork Post.

Foto: Profimedia

 

Kada je Kuper upitao Harija da li smatra da je dobio sve odgovore o tome šta se zaista dogodilo kada je princeza Dajana umrla 1997, Hari je rekao:

- Iskreno, ne. Mislim da ne znam. I mislim da to ne zna ni moj brat. Mislim da ni svet to ne zna -

Za još vesti zapratite nas na našoj zvaničnoj Fejsbuk stranici - budimo "na ti".

Nova dimenzija novosti, vaš "Nportal.rs".