Јасна Миленковић Јами на музичкој сцени појавила се почетком деведесетих и за кратко време атрактивном појавом и допадљивим песмама скренула пажњу јавности и публике.

Она се у младости успешно бавила гимнастиком, а мање је познато да су је путеви судбине одвели и у позориште, где је упознала глумца Жарка Лаушевића.

‒ У Југословенском драмском добила сам понуду да играм у кабареу са Ланетом Гутовићем и то је било прелепо искуство. Та представа је у то време често скидана, па враћана на репертоар да би је на крају потпуно укинули, и то је тако било јер је Лане веома провокативан због чега сам се и уклопила са њим. Тада сам добила надимак Јами – присећа се певачица и открива како је упознала Жарка Лаушевића.

Фото: В. Данилов

 

 

‒ Када сам долазила на те пробе, Жарко Лаушевић је био члан позоришта. Случајно смо се упознали и он је почео да ме зове Јами. Мени се то није допадало, ишло ми је на нерве. Тражила сам да ме тако не зове, међутим, оно што не желиш, то ти се деси. И тако, остаде ја Јами, дакле Јами није моје уметничко име. Случајно се испоставило да су то иницијали мог имена и презимена, што каже покојни Минимакс: "Добро си прошла, да си Душанка Петровић, била би ду*е!" Боље Јами свакако! Сад сам се навикла, кад ми неко каже Јасна, стресем се, само ми мајка каже Јасна и то искључиво кад је бесна.

(Hello)

БОНУС: НАЈАКТУЕЛНИЈИ ВИДЕО СНИМЦИ

За још вести запратите нас на нашој званичној Фејсбук страници - будимо "на ти".

Нова димензија новости, ваш "Нпортал.рс".