Глумац Раде Шербеџија је после смрти Драгана Николића наследио његов брод који му је поклонила Милена Дравић. Брод је, како је открио, на поправци.

- Коштаће ме много јер је током вожње задобио јача оштећења. Милена ми је тај чамац поклонила када је Драган умро. На њему се налази Гагина слика, попај с лулом, и тако се и зове чамац "Гага". За два, три месеца ће бити готов, тако да ће моји глумци поново пловити на њему. Кроз тај чамац су Милена и Гага стално с нама - рекао је Раде Шербеџија, те додао да још има веру у младе људе који ће спасити свет.

Фото: репринт ТВ Новости

 

 

- Верујем у нову генерацију. То је нешто што је важно, имати веру. Свет је изгубио компас, велики филозофи су заћутали или знају нешто што ми не знамо, па су одлучили да нас не обавесте. Овим светом владају непознати људи, бројеви, шифре... Најбогатијим људима на свету ми не знамо имена. Нема оних који осећају одговорност, иначе што би пустили да овај свет оде у катастрофу. Погледајте ратове, цунамије, загађења, као да нас природа стално опомиње. Људи који владају светом су себични људи. Сваки човек би морао поћи од себе и размишљати о делима која чини, макар и најмање да направи од добре енергије и оптимизма што помаже некоме другоме - сматра глумац.

Фото: Н. Скендерија

 

 

Шербеџија напомиње да је срећан, када се све његове животне године зброје.

- Када збројим године иза себе, могу да кажем да сам срећан човек. Прво човек полази од својих најближих. Имам дивну децу, жену коју волим, рођаке, а онда и пријатеље. Исто тако често одлазим у Книн. Седим у кафани с људима, то је та мрва неке добре воље. Желим да помогнем да тамо почне опет живот и да људи између себе разговарају, да се сусрећу - каже глумац, који за крај открива да ретко када погледа пројекте у којима игра.

- Многе филмове у којима сам играо никада нисам ни погледао, поготово стране. То је дошло с временом. Никад не гледам снимљени материјал када радим филм, једино одем на прву пројекцију да видим први кадар који сам снимио како бих видео костим, маску, фризуру и ништа друго. То ме је научио Живојин Жика Павловић. Када те одабере режисер, ти си његов глумац и тај лик мораш глумити. У овој професији је битан таленат, али није пресудан. Радити на себи је најбитније. Мој савет младим људима је да заправо више проматрају свет и да више читају књиге. Гледају вести, шта се дешава у свету око њих, буду ангажовани, тако ће бити бољи уметници. Потребно је да занимљивије створе своју личност - закључује Раде Шербеџија у емисији "Кец на једанаест".

(Курир)

БОНУС: НАЈАКТУЕЛНИЈИ ВИДЕО СНИМЦИ

За још вести запратите нас на нашој званичној Фејсбук страници - будимо "на ти".

Нова димензија новости, ваш "Нпортал.рс".