Пун Месец 8. децембра указује да је време да се посветите свом унутрашњемја. Могуће је да постоје неки немири, да ће емоције испливати на површину, као и да су могуће велике промене и открића. Овај пун Месец биће у знаку Близанаца, па можете очекивати отворене разговоре, пуно идеја, велике речи. У овом периоду биће пуно разговора, али је најважније остати на страни истине.

Фото: Профимедиа

 

 

Пун Месец креира конјункцију са ретроградним Марсом , што значи да можете очекивати да ће ствари постати мало неуредне. Марс — планета сукоба, страсти и сексуалности — у ретроградној фази пролази кроз Близанце од октобра, што доводи до питања са којима се треба суочити и огорчености које захтевају преиспитивање.

Венера је у Јарцу од 10. децембра и наговештава да ћемо бити опрезнији у стварима срца, штедљивији са новцем, али не и шкрти. У љубави тражимо више практичности, а мање снова. Моћнија манифестацијаљубави од скупог поклона биће подела кућних послова. У љубавној вези желимо да осетимо сигурност и постојаност. Нове љубави под патронатом Венере у Јарцу се развијају споро, па је важно показати одговорну и зрелу страну личности. Одличан период за проверу стања на вашем банковном рачуну, плаћање заосталих обавеза или наплату потраживања.

Фото: Профимедиа

 

 

Велике илузије и претеране жеље које превазилазе ниво могућег запалиће наше умове када Сунце у Стрелцу 14. децембра "посрне" о Нептун. Аспект квадрата симболизује тензије које настају услед наше непажње, неприпремљености или неспремности да прихватимо стварност. Машта и снови дају нам храброст изнутра, али од тога нема никакве користи ако нас нико не разуме и ако због нереалних очекивања занемарујемо своје обавезе. Могло би да нам се деси неколико разочарања, због чега ће наш оптимизам потпуно спласнути.

20. децембра Јупитер улази у знак Овна. Јака ватрена енергија поправљарасположење и спремни смо за акцију. Припрема за празнике често изазива стрес, али са овом оптимистичном енергијом ништа нам није тешко. Жеља за путовањима и потпуно новим искуствима многима постаје неодољива. Уз одлично расположење, лакше осећамо задовољство и захвалност за оно што имамо, не желимо да се фокусирамо на оно што нам недостаје.

Фото: Профимедиа

 

 

Зимска краткодневница 21. децембра доноси нам најдужу ноћ у години. Сунце улази у знак Јарца у 22:49 и почиње зима! Лепо је ако имамо са ким да поделимо ту дугу ноћ и запалимо мирисне свеће да се подсетимо да се светло у нашем срцу никада не гаси. Млад Месец у Јарцу 23. децембра је право време за личну инвентуру: списак успеха и неуспеха, шта смо научили и шта желимо да променимо. Улазимо у период одмора и очувања енергије, а са јасном сликом где се тренутно налазимо, лакше је сањати шта све желимо да постигнемо у новој години.

Година се ближи крају, али стиже изненађење: 29. децембра Меркур у Јарцу иде ретроградно. Лоша репутација негативног Меркура достигла је велике размере, па је тешко одолети предрасудама о безброј лоших догађаја који ће нам се обрушити на главу. Меркур је ретроградан када је најближи Земљи, па је његова енергија најјача. Све што нам је потребно је више свести о сопственим поступцима, више одговорности, па чак и самокритичности. Ако пажљивије обављамо свакодневне обавезе, неће нам се догодити ништа лоше.

(Сенса)

 

БОНУС: НАЈАКТУЕЛНИЈИ ВИДЕО СНИМЦИ

За још вести запратите нас на нашој званичној Фејсбук страници - будимо "на ти".

Нова димензија новости, ваш "Нпортал.рс".