Прошле су дуге 24 године откако нас је Кетрин Зита Џонс заувек завела улогом Елене у филму "Маска Зороа", а данас је не обожавамо ни трунчицу мање.

Фото: Профимедиа

 

У међувремену нам је више пута показала да је ретко талентована, посвећена послу, спремна за најнапорније припреме како би изнела улогу најбоље могуће, а подсећа нас и на оно што знамо од првог дана – једна је од најлепших.

Данас Кетрин Зита Џонс има 53 године, а стално се у америчким медијима спекулише одолева ли она успешно чарима ботокса и естетске хирургије. Кетрин никада није потврдила да ли је мењала нешто на свом лицу, али је причала о кључним тајнама своје лепоте...

 

Ако јој верујете да је за све задужена природа, вреди пробати, зар не? У сваком случају, њени савети су одлични и дерматолози су сагласни с њима.

Фото: Профимедиа

 

Редовно користи СПФ

Дерматолози нас протеклих година стално подсећају да правилна нега подразумева обавезно мазање производа са заштитним фактором у току дана, чак и зими!


Током локдауна, на почетку пандемије вируса корона, Кетрин су фанови на Инстаграму питали шта је спаковала за породично путовање, а она је одговорила да је уз њу увек оно основно:


– Мој муж, моја деца, мој пасош, крема за сунчање, крема за сунчање, крема за сунчање, крема за сунчање... Заиста, тамо може да буде врло брутално и морамо да заштитимо кожу – поручила је она.


Брине о хидратацији
 

Поред тога што редовно користи хидратантне креме, Кетрин Зита Џонс истиче да обожава уља за лице.


– Користим много есенцијалних уља. Помешам више њих и то стављам на лице – објаснила је.

 

Редовно ради пилинг

Како би поништила евентуално штетно дејство уља, она свакодневно ради "веома благи пилинг кремом или гелом који одстрањују мртве ћелије коже", открила је Кетрин.


Дерматолози саветују да се, ипак, то не ради свакодневно, већ благи препарат може бити благотворан и 2-3 пута недељено.

 Не додирује лице

У интервјуу за W Magazine, Кетрин Зита Џонс је открила који је најбољи савет у вези с негом лица који је у животу чула.


– Не копај! – одговорила је кратко и јасно.


Ово је можда и најтеже послушати, а сви дерматолози сагласни су да је најгоре што може да учинимо стално додиривање лица (јер се тако наносе бактерије) и, наравно, "копање" бубуљица, које чини да кожа физички пуца и да буде подложнија упалама.

 

БОНУС: НАЈАКТУЕЛНИЈИ ВИДЕО СНИМЦИ

За још вести запратите нас на нашој званичној Фејсбук страници - будимо "на ти".

Нова димензија новости, ваш "Нпортал.рс".