Конзумирање слаткиша осим високог садржаја масти и ситости коју нам дају након што их поједемо, остављају вишак килограма који се тешко скида, а осим тога и повишен шећер, али и пад истог. Такође, страда и панкреас пошто је оптерећен.

У ком моменту знати да вам потребан детеокс од слаткиша? 

  • Имате потребу да једете на сат или два и често сте гладни.
  • Не можете да се контролишете када почнете да једете слатко.
  • Желите да поједете нешто слатко након сваког оброка.
  • Имате проблем са нивоом шећера у крви.
  • У борби протви жеље за слаткишима могу да помогну одређене биљке, тачније чајеви.

Фото: Принтскрин/Јутјуб/GST Kitchen - Recipes for Happiness

 

Чај од ђумбира познат је као диуретик, поспешује избацивање течности, садржи антиоксиданте и смањује жељу за конзумирањем слатког.

Зелени чај право је богатсво за здравље. Поспешује производњу и активност норепинефрина који је одговоран за метаболизам масти у нашем телу. Користи се као главни састојак тинктура које помажу приликом мршављења. Одлично делује на варење, поспешује излучиваје течности и позитивно делује на кардиоваскуларни и респираторни систем. Због антиоксиданса којима је богат, превентивно утиче на развој многих болести.

Саветује се да попијте једну до две шоље дневно чаја, а да уз то једете више поврћа и воћа и целих зрна житарица који ће помоћи у одржавању стабилног нивоа шећера у крви, а повремену жељу за слаткишима задовољите на пример коцкицом црне чоколаде.

(Сенса)

БОНУС: НАЈАКТУЕЛНИЈИ ВИДЕО СНИМЦИ

За још вести запратите нас на нашој званичној Фејсбук страници - будимо "на ти".

Нова димензија новости, ваш "Нпортал.рс".