Konzumiranje slatkiša osim visokog sadržaja masti i sitosti koju nam daju nakon što ih pojedemo, ostavljaju višak kilograma koji se teško skida, a osim toga i povišen šećer, ali i pad istog. Takođe, strada i pankreas pošto je opterećen.

U kom momentu znati da vam potreban deteoks od slatkiša? 

  • Imate potrebu da jedete na sat ili dva i često ste gladni.
  • Ne možete da se kontrolišete kada počnete da jedete slatko.
  • Želite da pojedete nešto slatko nakon svakog obroka.
  • Imate problem sa nivoom šećera u krvi.
  • U borbi protvi želje za slatkišima mogu da pomognu određene biljke, tačnije čajevi.

Foto: Printskrin/Jutjub/GST Kitchen - Recipes for Happiness

 

Čaj od đumbira poznat je kao diuretik, pospešuje izbacivanje tečnosti, sadrži antioksidante i smanjuje želju za konzumiranjem slatkog.

Zeleni čaj pravo je bogatsvo za zdravlje. Pospešuje proizvodnju i aktivnost norepinefrina koji je odgovoran za metabolizam masti u našem telu. Koristi se kao glavni sastojak tinktura koje pomažu prilikom mršavljenja. Odlično deluje na varenje, pospešuje izlučivaje tečnosti i pozitivno deluje na kardiovaskularni i respiratorni sistem. Zbog antioksidansa kojima je bogat, preventivno utiče na razvoj mnogih bolesti.

Savetuje se da popijte jednu do dve šolje dnevno čaja, a da uz to jedete više povrća i voća i celih zrna žitarica koji će pomoći u održavanju stabilnog nivoa šećera u krvi, a povremenu želju za slatkišima zadovoljite na primer kockicom crne čokolade.

(Sensa)

BONUS: NAJAKTUELNIJI VIDEO SNIMCI

Za još vesti zapratite nas na našoj zvaničnoj Fejsbuk stranici - budimo "na ti".

Nova dimenzija novosti, vaš "Nportal.rs".