Почетак квалификација Енглеске је био катастрофалан, делили су место за пролаз са Холандијом. Две ствари су морале да се десе да би Енглеска прошла, једна је била да Холандија изгуби од Пољске, док је друга била да победе Сан Марино са 7 голова разлике.

Очекивало се да ће други део задатка бити лакши, а да ће сви моћи мирне душе да дочекају утакмицу Холандије и Пољске, знајући да су урадили све што је у њиховој моћи.

Сан Марино је у том тренутку имао убедљиво најгору гол-разлику на мечу. Изгубили су 10-0 и 2-0 од Норвешке. Од Турске су изгубили резултатом 3-1, док су на другом мечу узели једини бод те године. Затим, од Пољске су изгубили резултатима 1-0 и 3-0. Холандија је декласирала Сан Марино резултатима 7-0 и 6-0. Енглеска је први меч победила резултатом 6-0 и очекивало се да ће овај задатак бити лак за Енглезе.

 

 

Меч је почео, а саму најаву је већ прекинуо гол Сан Марина. То нико није очекивао. У деветој секунди је резултат већ био 1-0 и то је најбржи гол у историји Светског првенства.

Енглези су постигли 7 голова, али то није било довољно - спотакли су се већ на првој препреци. Више није било битно шта ће урадити Холандија. Те године је Енглеска паузирала после 16 година учешћа на Мундијалима.

 

БОНУС: НАЈАКТУЕЛНИЈИ ВИДЕО СНИМЦИ

За још вести запратите нас на нашој званичној Фејсбук страници - будимо "на ти".

Нова димензија новости, ваш "Нпортал.рс".