Početak kvalifikacija Engleske je bio katastrofalan, delili su mesto za prolaz sa Holandijom. Dve stvari su morale da se dese da bi Engleska prošla, jedna je bila da Holandija izgubi od Poljske, dok je druga bila da pobede San Marino sa 7 golova razlike.

Očekivalo se da će drugi deo zadatka biti lakši, a da će svi moći mirne duše da dočekaju utakmicu Holandije i Poljske, znajući da su uradili sve što je u njihovoj moći.

San Marino je u tom trenutku imao ubedljivo najgoru gol-razliku na meču. Izgubili su 10-0 i 2-0 od Norveške. Od Turske su izgubili rezultatom 3-1, dok su na drugom meču uzeli jedini bod te godine. Zatim, od Poljske su izgubili rezultatima 1-0 i 3-0. Holandija je deklasirala San Marino rezultatima 7-0 i 6-0. Engleska je prvi meč pobedila rezultatom 6-0 i očekivalo se da će ovaj zadatak biti lak za Engleze.

 

 

Meč je počeo, a samu najavu je već prekinuo gol San Marina. To niko nije očekivao. U devetoj sekundi je rezultat već bio 1-0 i to je najbrži gol u istoriji Svetskog prvenstva.

Englezi su postigli 7 golova, ali to nije bilo dovoljno - spotakli su se već na prvoj prepreci. Više nije bilo bitno šta će uraditi Holandija. Te godine je Engleska pauzirala posle 16 godina učešća na Mundijalima.

 

BONUS: NAJAKTUELNIJI VIDEO SNIMCI

Za još vesti zapratite nas na našoj zvaničnoj Fejsbuk stranici - budimo "na ti".

Nova dimenzija novosti, vaš "Nportal.rs".