Легендарни Хрват ће у Загребу одиграти ревијални меч са младом српском тениском надом Луном Вујовић, а уочи тога разговарао је са извештачем Меридиан спорта.

Он је описао године успешне сарадње са Новаком Ђоковићем, рекавши да није све било лагано.

- Нису баш лагане биле, не због нашег односа, него због свега шта се дешавало, што и сами знате. Од оне несретне дисквалификације у Њујорку, короне, Аустралије, па пуно је, хајмо рећи ‘лоших ствари било’. Али све у свему на крају кад се црта подвуче, резултати су феноменални, сви рекорди оборени, остали смо супер пријатељи. Пет година је било успешних, тако да све супер - каже Иванишевић.

Фото: Профимедиа

 

- Видите, ја сам своју каријеру имао, пребацио сам се у тренерску која је на крају испала можда боља него ова моја тениска. Тренирати Новака, као што сви знају, није лагано, не гледају се само победе. Чим он не игра полуфинале, финале, сви гледају шта се догађа? Мислим ништа се не догађа, ови други играју, сад ова два млада, Синер и Алкарас су јако добри, али Новак је још ту, Новак се још ту пита и питаће се. Мени је изузетна част и одговорност била, тако да тих пет година нећу никад заборавити - додао је Иванишевић, који је дао и мишљење о томе докле Новак може да броји гренд слем титуле:

- Па спреман је свакако. Све зависи од њега, колико ће бити спреман, колико ће се успети мотивисати. Мотивација је најтежи део у свему. Човек је све освојио.

Фото: Профимедиа

 

Иванишевић планира да настави да се бави тренерским послом.

- Хоћу, али сигурно нећу до септембра. Рекао сам да хоћу малу паузу па ћемо онда видети.

(Меридиан спорт)

БОНУС ВИДЕО: