Дара Џокић једно је од највећих имена домаћег глумишта, међутим, о њеном приватном животу се не зна много, па тако мало ко зна ко је био њена највећа љубав.

Фото: В. Данилов

 

Дара је више од две деценије била у срећном браку са чувеним новинаром Богданом Тирнанићем. Њихову велику љубав изненада је прекинула његова смрт 2009. године, а Дара овај губитак никада није преболела.

Тирнанић је био један од наших најпознатијих новинара, радио је и као уредник у истим, а уједно је био и филмски критичар.

Мимо новинарства и писања критика, Богдан се бавио и глумом из хобија, па је тако остварио улоге у филмовима “Рани радови” и “Црни бомбардер”, “Живети као сав нормалан свет”, али и у серији “Отписани”.

Љубав њега и Даре трајала је пуних 25 година, а глумица је веома тешко поднела супругову смрт.

Фото: В. Данилов

 

- Тешко је и пусто без њега. Један део мог живота је заувек нестао. Прерано је отишао. Ипак, нико не може да ми узме љубав према њему. То је заувек. Само њега више нема, али осећања су ту - рекла је једном приликом Дара Џокић, која је са Богданом Тирнанићем у браку добила ћерку Јовану.

Богдан и Дара су се упознали у Клубу књижевника, а према бројним тврдњама то је била љубав на први поглед.

Фото: В. Данилов

 

- Појавио се тачно када је требало. Ја сам га упознала тако што сам га читала и нисам ни сањала да ћу се заљубити. Била сам млада, доста тога ме је научио и рекла бих да ме је на неки начин довршио. Умела сам да препознам оно што мени треба у животу. Научио ме је шта је слобода мишљења и да је суштина у томе да имаш свој угао, и да је начин на који ти посматраш ствари оно што је драгоцено - причала је својевремено и додала:

Фото: В. Данилов

 

- Феноменално је писао о животу, филму и политици. Писао је много, свакодневно, и то му је било као дисање. Допуњавали смо се и индиректно утицали једно на друго. Био је филмски критичар, али о мени никада ништа није хтео да каже. Кад бих га питала шта мисли, говорио је да према мени није објективан. Врло добро смо се разумели и када нисмо разговарали. Разумели смо се у ћутању, на поглед, а то је најлепше у једном односу. - рекла је глумица једном приликом.

БОНУС ГАЛЕРИЈА: Из албума Злате Нуманагић

За још вести запратите нас на нашој званичној Фејсбук страници - будимо "на ти".

Нова димензија новости, ваш "Нпортал.рс".