Dara DŽokić jedno je od najvećih imena domaćeg glumišta, međutim, o njenom privatnom životu se ne zna mnogo, pa tako malo ko zna ko je bio njena najveća ljubav.

Foto: V. Danilov

 

Dara je više od dve decenije bila u srećnom braku sa čuvenim novinarom Bogdanom Tirnanićem. NJihovu veliku ljubav iznenada je prekinula njegova smrt 2009. godine, a Dara ovaj gubitak nikada nije prebolela.

Tirnanić je bio jedan od naših najpoznatijih novinara, radio je i kao urednik u istim, a ujedno je bio i filmski kritičar.

Mimo novinarstva i pisanja kritika, Bogdan se bavio i glumom iz hobija, pa je tako ostvario uloge u filmovima “Rani radovi” i “Crni bombarder”, “Živeti kao sav normalan svet”, ali i u seriji “Otpisani”.

LJubav njega i Dare trajala je punih 25 godina, a glumica je veoma teško podnela suprugovu smrt.

Foto: V. Danilov

 

- Teško je i pusto bez njega. Jedan deo mog života je zauvek nestao. Prerano je otišao. Ipak, niko ne može da mi uzme ljubav prema njemu. To je zauvek. Samo njega više nema, ali osećanja su tu - rekla je jednom prilikom Dara DŽokić, koja je sa Bogdanom Tirnanićem u braku dobila ćerku Jovanu.

Bogdan i Dara su se upoznali u Klubu književnika, a prema brojnim tvrdnjama to je bila ljubav na prvi pogled.

Foto: V. Danilov

 

- Pojavio se tačno kada je trebalo. Ja sam ga upoznala tako što sam ga čitala i nisam ni sanjala da ću se zaljubiti. Bila sam mlada, dosta toga me je naučio i rekla bih da me je na neki način dovršio. Umela sam da prepoznam ono što meni treba u životu. Naučio me je šta je sloboda mišljenja i da je suština u tome da imaš svoj ugao, i da je način na koji ti posmatraš stvari ono što je dragoceno - pričala je svojevremeno i dodala:

Foto: V. Danilov

 

- Fenomenalno je pisao o životu, filmu i politici. Pisao je mnogo, svakodnevno, i to mu je bilo kao disanje. Dopunjavali smo se i indirektno uticali jedno na drugo. Bio je filmski kritičar, ali o meni nikada ništa nije hteo da kaže. Kad bih ga pitala šta misli, govorio je da prema meni nije objektivan. Vrlo dobro smo se razumeli i kada nismo razgovarali. Razumeli smo se u ćutanju, na pogled, a to je najlepše u jednom odnosu. - rekla je glumica jednom prilikom.

BONUS GALERIJA: Iz albuma Zlate Numanagić

Za još vesti zapratite nas na našoj zvaničnoj Fejsbuk stranici - budimo "na ti".

Nova dimenzija novosti, vaš "Nportal.rs".