Будући да је већ годинама познато телевизијско лице, многи и не знају да је водитељка Ирина Вукотић по професији заправо професорка српског језика и књижевности.

У Ужицу је завршила основну школу и гимназију, а потом дошла у Београд, где је дипломирала на Филолошком факултету.

"Моје одрастање је било врло занимљиво и узбудљиво, пуно љубави и разумевања. Радознала сам по природи, волела сам да се опробам у многим активностима. Пред упис на факултет моја размишљања су ишла од српског језика и књижевности, преко психологије, до ФДУ. А књижевност је љубав од најранијег детињства. Ту љубав у мене су уткали моји родитељи, али и деда, који је читао све, од "Белог Циганчета" до Толстоја и Достојевског. Моја мама је увек најрадије одвајала новац за књиге. Толико их имам од ње с посветом да ми је то право мало благо, нарочито откад је нема", испричала је Ирина.

Фото: Н. Фифић

 

Водитељка је поносна мама девојчице Искре, која је недавно прославила 14. рођендан, а интересовања су јој усмерена ка уметности.

"Искра исијава радост, има доста интересовања, иде на глуму, свира бубњеве и има бенд 'Поломљени чивилук', тако да нам је пуна кућа деце, малих уметника. И мене подмлађује и радује та њихова енергија", рекла је Ирина.

Највише воли да слободно време проводи са породицом, али признаје да преферира да организује одлазак у кафану на ручак, него да кува.

"Ако треба да се кува и спрема, зна се да тад идем у госте, хаха. Ако треба да се организује добар ресторан, свирка или кафана, тад се сви препусте мени. Везана сам за породицу и волим заједничко проведено време", искрена је била водитељка, која је ове године напунила 46 година.


Одувек је важила за згодну, лепу и неговану даму, а сада открива да се тајна њеног доброг изгледа крије у позитивном ставу, иако је, уз то, и физички активна.

 

"Моја мајка је "кривац" јер је уткала у мене задатак да будем борац. Увек нађем разлог за осмех и срећу, па и у тешким тренуцима радим на себи, посветим се детету, не оговарам, не кукам на све и сваког и мислим да све то утиче и на став и на изглед. Увек сам волела да сам активна. Возим бицикл, идем на пилатес, али хвала генетици у оним периодима када се улењим", закључила је она.

(Магазин Лена)

БОНУС ВИДЕО:

 

За још вести запратите нас на нашој званичној Фејсбук страници - будимо "на ти".

Нова димензија новости, ваш "Nportal.rs".