Суђење је 7. јуна одложено на данашњи датум због изостанка окривљеног Бјелогрлића, који је тада био на пословном састанку у Љубљани. Његов бранилац Југослав Тинтор је 2. јуна доставио суду молбу да се суђење одложи.

Тинтор је том приликом суду указао да је састанак од велике важности јер је реч о међународном пројекту, као и да је Бјелогрлићево присуство неопходно.

Фото: Зоран Јовановић Мачак

 

Редитељ је на претходном суђењу негирао оптужбе које му се стављају на терет.

Истрага овог случаја спроведена је у Нишу, али је после подизања оптужног предлога против Бјелогрлића Основни суд у Нишу затражио да се предмет делегира београдском суду, што је Врховни касациони суд (ВКС) одобрио из разлога процесне целисходности, пошто су и оптужени и оштећени, као и бранилац и сведоци сви из Београда.

Фото: Зоран Јовановић Мачак

 

Основно јавно тужилаштво у Нишу поднело је 26. новембра суду оптужни предлог против Бјелогрлића јер је 23. августа у раним јутарњим часовима више пута по глави ударио редитеља Предрага Антонијевића у нишком хотелу "Амбасадор".

Бјелогрлић је оптужен за кривично дело насилничко понашање, а тужилаштво тражи од суда да му изрекне казну затвора од шест месеци, рекао је раније за Танјуг портпарол тужилаштва Иван Марковић.

Фото: Зоран Јовановић Мачак

 

Бјелогрлић је на саслушању у тужилаштву признао изврсење кривичног дела и изразио жаљење. Оба редитеља нашла су се у Нишу због манифестације 56. Филмски сусрети.

БОНУС ВИДЕО:

За још вести запратите нас на нашој званичној Фејсбук страници - будимо "на ти".

Нова димензија новости, ваш "Nportal.rs".