Suđenje je 7. juna odloženo na današnji datum zbog izostanka okrivljenog Bjelogrlića, koji je tada bio na poslovnom sastanku u LJubljani. NJegov branilac Jugoslav Tintor je 2. juna dostavio sudu molbu da se suđenje odloži.

Tintor je tom prilikom sudu ukazao da je sastanak od velike važnosti jer je reč o međunarodnom projektu, kao i da je Bjelogrlićevo prisustvo neophodno.

Foto: Zoran Jovanović Mačak

 

Reditelj je na prethodnom suđenju negirao optužbe koje mu se stavljaju na teret.

Istraga ovog slučaja sprovedena je u Nišu, ali je posle podizanja optužnog predloga protiv Bjelogrlića Osnovni sud u Nišu zatražio da se predmet delegira beogradskom sudu, što je Vrhovni kasacioni sud (VKS) odobrio iz razloga procesne celishodnosti, pošto su i optuženi i oštećeni, kao i branilac i svedoci svi iz Beograda.

Foto: Zoran Jovanović Mačak

 

Osnovno javno tužilaštvo u Nišu podnelo je 26. novembra sudu optužni predlog protiv Bjelogrlića jer je 23. avgusta u ranim jutarnjim časovima više puta po glavi udario reditelja Predraga Antonijevića u niškom hotelu "Ambasador".

Bjelogrlić je optužen za krivično delo nasilničko ponašanje, a tužilaštvo traži od suda da mu izrekne kaznu zatvora od šest meseci, rekao je ranije za Tanjug portparol tužilaštva Ivan Marković.

Foto: Zoran Jovanović Mačak

 

Bjelogrlić je na saslušanju u tužilaštvu priznao izvrsenje krivičnog dela i izrazio žaljenje. Oba reditelja našla su se u Nišu zbog manifestacije 56. Filmski susreti.

BONUS VIDEO:

Za još vesti zapratite nas na našoj zvaničnoj Fejsbuk stranici - budimo "na ti".

Nova dimenzija novosti, vaš "Nportal.rs".