Новинар је по Гоциној жељи дошао на Верина врата, али се њена прича није нашла међу 68. неиспричаних прича о Томи. 

- Гоцина је била жеља да то изнесем јавно. Када је требала књига да се пише о Томи, позвао ме је један новинар и рекао ми је овако. Вера, супруга Томина, Гоца је пожелела да исприча причу о њему и рекла је да посетим Веру Матовић. Ја сам том новинару све испричала том новинару, али ево и сад ћу поново -започела је певачица и наставила: 

- Тома и ја смо 1991. године били на телевизији Студија Б. Позвао нас је Драшко Аћимовић у једну емисију и пре тога смо ја и Тома радили мање-више. То је било у мају месецу те 91. године. Дружили смо се и певали, а Тома ме је само посматрао. Након тога је кренуо свако на своју страну, мада оно што ја нисам знала је да је Тома након пар дана завршио у болници. Месец дана пре његове смрти, негде крајем августа, кад сам поново била у Београду, мој супруг Раца ми је рекао да је Тома тешко болестан и да је на ВМА. Истог тренутка сам појурила у болницу, а успут сам купила две кесе пуне ситница за пацијенте и медицинске сестре - рекла је певачица.

Фото: ТВ Гранд принтскрин

 

- Када сам ушла тамо пришла сам сестрама и тражила Тому, оне су ми рекле да причекам јер је на дијализи. Када је дошао, рекао ми је: "Лутко моја, ајде уђи". Ушла сам, а он је легао на кревет и наставио: "Причали су ми и рекли су ми да си ти најбоља жена на естради, али што ти ја сада ово причам? Причам ти јер сам ја 3 месеца овде и нико ми није дошао, а ти си прва" - искрена је певачица.

Певачица и дан данас не може да верује да је Тома овај догађај испричао супрузи. 

- Нисам могла да верујем. То је он испричао његовој супрузи Гоци и зато је тражила да се то нађе у књизи. Међутим, Драшко Аћимовић ме позове поново јер је изашла Томина књига и ја пристанем да дођем због Томе. Када сам стигла, узела сам књигу, али није био део о Вери Матовић. Зашто? Чим није билла истина изнета, то мене више није занимало - рекла је певачица.

(Курир.рс)

БОНУС ГАЛЕРИЈА: Фотографије са снимања филма ''Тома''

 

За још вести запратите нас на нашој званичној Фејсбук страници - будимо "на ти".

Нова димензија новости, ваш "Нпортал.рс".