Још се разматрају опције за одговор на ограничење транзита до Калињинграда, руске власти разматрају различите мере, рекао је у среду новинарима портпарол председника Дмитриј Песков.

- Мере се припремају. Након што све пажљиво одмеримо, већ ћемо о нечему разговарати - рекао је он и додао да се још разговара о конкретним одлукама.

У одговору на разјашњавајуће питање, портпарол Кремља је објаснио да би могле бити укључене различите мере.

Русија се не фокусира на конкретан облик или време када бира реакцију на транспортну блокаду Калињинграда од стране Литваније. Најважније је реаговати на ограничења, а не испуњавати ове параметре, рекао је новинарима у среду Дмитриј Песков, прес-секретар председника Руске Федерације.

- Када будемо спремни, онда то можемо очекивати - рекао је он одговарајући на питање о могућем временском оквиру за припрему оваквих одлука. Портпарол Кремља није прецизирао ни вероватну форму одговора. "Нема утврђене форме. Нама је овде најважније да одговоримо на такве непријатељске кораке, а не да испоштујемо рокове", нагласио је он.

Руске власти су уверене да је ограничење транзита ка Калињинграду преко територије Литваније у супротности са фундаменталним документима, рекао је Песков.

БОНУС ВИДЕО:

 

За још вести запратите нас на нашој званичној Фејсбук страници - будимо "на ти".

Нова димензија новости, ваш "Nportal.rs".