Još se razmatraju opcije za odgovor na ograničenje tranzita do Kalinjingrada, ruske vlasti razmatraju različite mere, rekao je u sredu novinarima portparol predsednika Dmitrij Peskov.

- Mere se pripremaju. Nakon što sve pažljivo odmerimo, već ćemo o nečemu razgovarati - rekao je on i dodao da se još razgovara o konkretnim odlukama.

U odgovoru na razjašnjavajuće pitanje, portparol Kremlja je objasnio da bi mogle biti uključene različite mere.

Rusija se ne fokusira na konkretan oblik ili vreme kada bira reakciju na transportnu blokadu Kalinjingrada od strane Litvanije. Najvažnije je reagovati na ograničenja, a ne ispunjavati ove parametre, rekao je novinarima u sredu Dmitrij Peskov, pres-sekretar predsednika Ruske Federacije.

- Kada budemo spremni, onda to možemo očekivati - rekao je on odgovarajući na pitanje o mogućem vremenskom okviru za pripremu ovakvih odluka. Portparol Kremlja nije precizirao ni verovatnu formu odgovora. "Nema utvrđene forme. Nama je ovde najvažnije da odgovorimo na takve neprijateljske korake, a ne da ispoštujemo rokove", naglasio je on.

Ruske vlasti su uverene da je ograničenje tranzita ka Kalinjingradu preko teritorije Litvanije u suprotnosti sa fundamentalnim dokumentima, rekao je Peskov.

BONUS VIDEO:

 

Za još vesti zapratite nas na našoj zvaničnoj Fejsbuk stranici - budimo "na ti".

Nova dimenzija novosti, vaš "Nportal.rs".