Један деда из Војводине заветовао је своје наследнике да не посеку дрво због изградње куће. Куд ће, шта ће, деду су морали да послушају па су подигли кућу око дрвета које је тада, како је забележено на снимку од пре 20 година, и даље расло из куће.

То је тада забележио Бора Отић, телевизијски и радио-водитељ, творац култне емисије „5казање“ чија се издања и данас гледају на његовом Јутјуб каналу.

- Била је ту стара кућа, па смо је порушили и решили да правимо нову. Деда покојни тад је био жив и није дао да се дрво посече иако је план предвиђао тако. "Радите шта знате, измените план, али ја не дам да се дрво посече", причали су тада Бори наследници додајући да је реч о четинару а пошто је деда био у Босни годинама то га је подсећало на Босну.

Фото: Јутјуб принтскрин/Borino 5kazanje

 

 

- И тако да смо темељ салили, озидали зидове, и на крају и одустали и то нам је сад љубимац већ 28 година - испричао је дедин наследник пре читавих 20 година додавши да је то сад у њиховом крају атракција.

- Сад ја као унук дедин хоћу то да одржим - вели он и показује како све то изгледа унутра...

- А како га користите унутра као чивилук? - упита га Бора на шта се унук насмејао и рекао не, па додао да је дрвету лепо унутра, има и грејање, још га и редовно заливају а све око њега је у плочицама па му је фино.

- То је наш кућни љубимац, живи на том месту, сто и више година - причао је унук пре двадесетак година а праунука Милица, тада још девојчица, говорила је да се њени другари чуде.

(Курир/Yоутубе Борино 5казање)

БОНУС ВИДЕО: