Режирао га је Брајан Овенс, а финансирала га је Павлина Лтд., југословенска филмска продукцијска компанија. Поред Торонта, поједине сцене су снимљене у Југославији, па се у једном кадру види хотел Москва.

Фото: Јутјуб принтскрин/Bratislav Marjanović

 

 

Радња: Пре 25 година у колеџу Винфрид, психотични свештеник Закари Малиус је убио седморицу студената, па је затворен у локалној установи за ментално оболеле. Данас, исто братство жели да изрежира шалу у којој је Малиус ослобођен, и зло које пуштају на слободу поново чини ужасе...

Глуме амерички и канадски глумци, али и поједини југословенски, па се у појединим сегментима појављују Ирфан Менсур, Јанез Врховец, Гала Виденовић и Татјана Тања Пујин.

Фото: Јутјуб принтскрин/Bratislav Marjanović

 

 

Ирфан игра младог свештеника Кејна, Врховец његову старију верзију, док Гала и Тања тумаче стране студенткиње Марџори и Кимберли.

Тања се чак скида гола, док Гала, лисицама везана за кревет, чека колегу студента спремна да га заведе. Скромно се може рећи да је најупечатљивија од свих девојака у филму. А и најбоља глумица.

Хаппy Хелл Нигхт је критика негативно оценила, тврдећи да је "предвидив, чудно едитован, и често збуњујућ".

Фото: Јутјуб принтскрин/Bratislav Marjanović

 

 

- Ово је филм на који хорор фанатици случајно налете и чешу главу покушавајући да схвате о чему се ради - писао је "Мондо Дигитал".

За још вести запратите нас на нашој званичној Фејсбук страници - будимо "на ти".

Нова димензија новости, ваш "Nportal.rs".