Пета Вилсон је рођена 18. новембра 1970. у Сиднеју у Аустралији, где је провела добар део свог детињства. Ипак, због очевог посла се често селила, па је једно време одрастала и на Папуа Новој Гвинеји.

 

 

Аустралска глумица најпознатија је као фатална Никита у истоименој серији која је освојила свет крајем 90-их, а прошло је више од 19 година како је снимљена последња епизода серије

Вилсонова је радила као модел у Аустралији и Европи пре него што се 1991. године преселила у Лос Анђелес како би учила глуму. Пет година откако је уписала глуму добила је мање улоге у неколико независних филмова, након чега се преселила у Њујорк.

 

 

Пријавила се на аудицију за америчку иначицу серије "Никита" те је добила главну улогу. Серија се емитовала пет година и имала је осам сезона, а Вилсонова је за сваку сезону снимила по 22 епизоде. Пета је за ту улогу била номинована и за неколико награда, а до данас јој је то остала најзапаженија улога у каријери.

После серије Никита гледали смо је у "Лиги изузетних џентлмена", где се појавила као једни женски лик, и то као као бринета, као и у америчкој серији "ЦСИ: Миами 2010".

 

 

Она је престала да се бави глумом и 2012. године покренула линију доњег веша под називом "Wyлие Wилсон", а продавницу има и у Лос Анђелесу.

Од 1997. до 2002. године се забављала са британским редитељем Дамјаном Харисом (62), с којим је добила сина Марлоуа Хариса (18).

Фото: Профимедиа

 

 

Фрајер с којим је глумила у серији "Никита" јесте канадски глумац Рој Дупуис (57), који и дан данас изгледа фантастично. Он је велика звезда у Канади и радио је са бројним угледним редитељима, па је низао улогу за улогом. 

 

 

За још вести запратите нас на нашој званичној Фејсбук страници - будимо "на ти".

Нова димензија новости, ваш "Нпортал.рс".