Баблс се родио у истраживачком центру Текстасу у ком се гаје примати за тестирање над животињама. Постоји неколико прича како је Мајкл добио Баблса. Једна је да га је платио холивудском тренеру за животиње 65.000 долара, а друга је да га је купио директну у истраживачком центру.   

Фото: Профимедиа

 

Баблс и Мајк били су нераздвојни неколико  година. Живели су заједно у Џексоновом породичном дому у Лос Анђелесу. Касније су се преселили на имање Неверленд, где су такорећи били ''цимери'' и заједно гледали филмове. Баблс је научио и Џексонов "moonwalk".

Фото: Профимедиа

 

Баблс је са Мајком доживео разне сусрете са познатим личностима и имао привилегије. Током турнеје по Јапану 1987, боравили су у истој хотелској соби. Једна од славних личбости коју је шимпанза упознао био је градоначелник Осаке. Заједно са Џексоном и њим је седео и пио чај.  Такође, поп звезди је правио  друштво током посете Елизабети Тејлор, где је био у центру пажње и забављао присутне. Личност која није волела Баблса, био је Фреди Меркјури, певач групе Квин. Док је снимао заједничку песму са Џексоном, у једном тренутку је Меркјури експлодирао: "Не могу да певам док је*ени шимпа седи до мене сваке вечери!"

Фото: Профимедиа

 

Како је старио, Баблс је мењао понашање, постао је агресиван те се Мајкл уплашио за свог сина Мајкла Принса.Осим тога постао је доста тежи, 80 килограма је имао. Тврдило се и да певач злоставља животињу. После тога је 2003. шимпанза премештен на ранч калифорнијског тренера Боба Дана. У тренутку када је ранч престао са радом, Баблса су одвели у Центар за велике мајмуне у Вочулу на Флориди. Тамо Баблс ужива у сликању и слушању флауте. Баблс је још увек жив, добро је и има 39.година. 

Фото: Профимедиа

 

 Напротив, ни Баблсов живот није био обичан и прошлост је узела свој данак. Некадашњи љубимац познате звезде покушао је да се убије 2003. након што га је Мајкл напустио. Како кажу  у центру, Баблс осећа да Мајкла нема и недостаје му. 

-Недостајао му је и недостаје му сада- каже тренер Дан.

-Шимпанзе су интелигентне. -додао је. 

Имање певача сваке године плаћа Баблсов боравак и трошкове након Џексонове смрти 2009.

(Курир)