Глумица и фудбалер ће са синовима Андрејом и Михајлом и ћеркама Адријаном и Аником обележити овај хришћански празник за богатом трпезом.

- Божић прослављамо на Кипру, и то богатији за два члана породице: четврто дете и куцу, коју смо недавно усвојили. Вујадин нема утакмице, па ћемо бити сви заједно код куће. У којој год земљи да живимо, увек спремимо богату српску трпезу и на столу се налазе сва традиционална јела. Ако намирнице за наше специјалитете не можемо да пронађемо у радњама у иностранству, донесемо их из Србије - прича Мирка, која своју децу од малих ногу учи да поштују традицију:

- На Божић устанем пре свих да замесим чесницу. Доскоро сам стављала више новчића у њу да се ниједно дете не би љутило. Сада су деца мало разумнија, па ставим само једну парицу. На Кипру се дружимо са Србима, па ћемо имати и положајника, а и наши клинци ће бити код породичних пријатеља. Целе године их учимо да треба да буду добри како би кућа у коју они буду први ушли на Божић била честита.

Глумици је жао што ове године неће провести празнике са фамилијом у Београду:

- Одрасла сам у породици која је увек волела да се окупља, посебно за Нову годину и Божић. Драго ми је да и Вујадин потиче из такве породице, па те вредности заједно преносимо на децу.

(Информер)

 

За још вести запратите нас на нашој званичној Фејсбук страници - будимо "на ти".

Нова димензија новости, ваш "Nportal.rs".