Наиме, велики број њих завршио је права, економију и друге факултете, а данас се баве потпуно другачијим послом. Неки су свој пут нашли у глуми, неки у певање, док је некима цео живот подређен водитељству и новинарском послу.

Фото: Принтскрин/Јутјуб/Курир

 

 

ДИ ЏЕЈ  КРМАК НАЈОБРАЗОВАНИЈИ, ЗАВРШИО ТРИ ФАКУЛТЕТА

Горан Жижак, познатији као Ди Џеј Крмак једна је од најобразованијих личности са домаћих простора, има чак три завршена факулетета: Правни, Филозофски и Православни богословски. Пре тога је успешно завршио основну и средњу школу, међутим у јавности никада није причао о својим дипломама. Иако су медији стално говоре о томе да је један од најобразованијих са домаће сцене, он то никада није ни демантовао ни потврдио. Данас се успешно бави музичком каријером, а својим интересантним изгледом привлачи пажњу јавности. Коса офарбана у неколико боја, свакако је његов заштитни знак за музичку каријеру.

Фото: Милена Анђела

 

Неда Украден једна је од ретких певачица са домаће естраде која се може похвалити да је завршила два државна факултета - енглески језик и књижевност и правни у Сарајеву. Рано је почела професионално да се бави музиком, са 17 година снимила је прве песме и постала славна у целој бившој Југославији. Иако је имала блиставу каријеру, није одустајала од образовања. Најпре је уписала студије енглеског језика, које је у року завршила и била један од најбољих студената.- - Кад је дошло време да упишем факултет, била сам у страшној дилеми. Хтела сам да упишем право, а моји су желели да студирам медицину. Међутим, моје друштво је уписало језике, па сам ја због њих одлучила да упишем енглески, а с друге стране, била сам одушевљена англосаксонском књижевношћу, песмама, писцима, Шекспиром поготово. Отац ми је говорио: „Ти ћеш по подне и увече да будеш певачица, а шта ћеш да радиш пре подне? Од чега ћеш да живиш?“ Били су разочарани што нисам учила за лекара, поготово моја бака, која ми је говорила: „Шта ће ти енглески, можеш да одеш у Енглеску и тако научиш језик, а не да студираш“ – испричала је својевремено Неда.

Фото: Алекса Станковић

 

 

ЧОЛА ДИПЛОМИРАНИ ЕКОНОМИСТА


Једна од највећих звезда на овим просторима, Здравко Чолић, завршио је Економски факултет у Сарајеву. Тада младог Чолића, запазио је Корнелије Ковач који је пожелео да буде члан „Корни групе“ уместо Даде Топића. Упркос томе што је био на првој години Економског факултета у Сарајеву, дошао је у Београд и у групи се задржао шест месеци. Снимили су три песме: „Госпа Мица газдарица“, „Кукавица“ и „Погледај у небо“. Након тога се вратио у родни град и наставио да студира. Да би родитељима испунио жељу, постао је дипломирани економиста. Чола је као мали ишао и у музичку школу и учио да свира гитару.

Фото: В. Данилов

 

 

МИЛОШ БОЈАНИЋ ЗАВРШИО ВАНРЕДНО СРЕДЊУ, А ОНДА И ФАКУЛТЕТ

Фолк певач Милош Бојанић је у Новом Саду ванредно завршио саобраћајну школу, а касније и Саобраћајни факултет. После школовања певач је радио као директор у новосадском предузећу “Паркинг”. Након првог снимљеног албума, Милош је напустио посао.

- Имао сам добру плату, одличан посао, али је љубав ка музици превагнула, те сам након снимљеног првог албума напустио посао и упустио се у свет музике . Није било у реду према осталим колегама из „Паркинга“ да често одсуствујем са посла због певачких ангажмана - рекао је Бојанић једном приликом у медијима.

Фото: В. Данилов

 

 

СУЗАНА МАНЧИЋ ЗАВРШИЛА ПРАВА, АЛИ ЈОЈ ТО НИЈЕ БИО ЖИВОТНИ ПОЗИВ

Водитељка Сузана Манчић дуги низ година краси мале екране када год се појави на истим. Многи коментаришу њену лепоту коју поседује, али ретко ко зна да је она завршила Правни факултет. Похађала је основну школу „Ђура Стругар“ и Пету београдску гимназију. Била је један од најбољих ученика у разреду. Паралелно са гимназијом је ишла у средњу балетску школу „Лујо Давичо“. Након гимназије је уписала Правни факултет, али га је због каријере завршила тек након десет година. Када су је једном приликом новинари питали зашто је мултимедијална личност, јер се опробала и у глуми, певању, водитељсту, а завршила је Правни факултет, она је јасно одговорила.

- Вероватно зато што ми је забавно да испробавам своје могућности и таленте. Волим изазове, ретко себи кажем: "Ја то не могу."– рекла је она једном приликом.

Фото: В. Данилов

 

Лука Рацо је глумац млађе генерације који је тумачио разне улоге у популарним домаћим серијама. Иако су многи помислили да је он дипломирани глумац, то ипак није тако. Лука је 2013. године је дипломирао економију. Велику популарност код лепшег пола стекао је и захваљујући атрактивном физичком изгледу. Он је током 2012. године проглашен је за "Мистера Србије", а поред тога се често појављује у модним кампања и својим атрактивним изгледом привлачи пажњу јавности.

Фото: Н. Фифић

 

 

МИРКА ВАСИЉЕВИЋ ЗАВРШИЛА КОМУНИКОЛОГИЈУ, АЛИ ЈОЈ ЈЕ ГЛУМА ЖИВОТНИ ПУТ


Глумица Мирка Васиљевић постала је звезда као тинејџерка због главне улоге у филму “Ми нисмо анђели” где је раме уз раме играла са Николом Којом. Међутим она није завршила глуму.Симпатије шире јавности Мирки су донели и будуће глумачке ангажмане. За улогу симпатичне Јање у ситкому “Љубав , навика и паника” док се емитовала, на Миркину адресу пљуштале су само похвале. Иако није завршила глуму, Мирка школу није запоставила па је уписала комуникологију на приватном факултету. Сходно обавезама око троје деце које је родила до 25 године живота као највећа љубав фудбалера Вујадина Савића, Миркино стицање универзитетске дипломе се одужило. Упоредо са свим, Мирка је активна у позоришту, где је посебно успешна у комадима за најмлађе.

 

ЈЕДВА ЗАВРШИЛИ СРЕДЊУ И ОСНОВНУ

Највећи број певача са домаће естраде су завршили само средњу школу, а међу њима су певачица Буба Мирановић је по занимању бабица, Индира Радић медицинска сестра, Халид Муслимовић је метало-стругар, док је певачица Вера Матовић завршила учитељску школу. Да им је певачка каријера била приоритет доказ су и певачица Дара Бубамара, Љуба Аличић, Ера Ојданић, Зорица Марковић, Злата Петровић који имају завршену само основну школу.

(Курир)

 

За још вести запратите нас на нашој званичној Фејсбук страници - будимо "на ти".

Нова димензија новости, ваш "Nportal.rs".