Доносимо вам списак неких од најлепших филмова са романтичном темом. Обориће вас са ногу и натерати да поверујете у бајковите љубавне моменте.

 

Уствари љубав

Радња ове британске романтичне комедије смештена је у Лондон. 'Уствари љубав' прати животе осам потпуно различитих парова чије се љубавне приче испреплићу.. Један од ликова је Џејми (Колин Фирт) писац који се припрема за Ђулијетино и Петерово венчање. Џејмијева девојка је одлучила да пропустити венчање јер је болесна, али када се Џејми врати кући, схвати да га она заправо вара са његовим братом. Након тога Џејми се повлачи на француско село како би се посветио писању.

Казабланка

Романтична драма награђена са 3 Оскара чија је радња смештена у прве дане Другог светског рата. Рик је огорчени, цинични амерички емигрант са пребивалиштем у Казабланки. У његов живот поновно улази разлог његове огорчености, бивша љубавница Лиса Лунд која у Казабланку стиже са својим мужем Вицтором Ласлом, бегунцем и вођом чешког Покрета отпора којег траже нацисти.

Продавница снова

Роб је момак у својим тридесетима, власник продавнице са старим грамофонским плочама који једва опстаје. Уз то, оставила га је девојка Лаура и то га натера да се запита зашто из сваке везе изађе као остављен. У потрази за одговором одлучује да посети своје бивше и истражити шта то није ваљало у њиховим везама.

Ход по ивици

Амерички биографски филм прати живот легендарног америчког кантри певача Џонија Кеша, од његове ране младости коју је провео на фарми памука у Аркансасу до дана највеће славе. На једној од првих турнеја упознаје прелепу и већ славну Џун Карте која ће постати љубав његова живота.

Боље не може

Мелвин је мрзовољан и циничан човек који не воли никога и који живи од писања романтичних романа за жене. Истина је да је Мелвин усамљена, неприлагођена особа меког срца. То ће наслутити конобарица Керол након што јој Мелвин помогне око бриге за њеног болесног сина. Убрзо између Керол и Мелвина избију љубавне искрице.

 

За још вести запратите нас на нашој званичној Фејсбук страници - будимо "на ти".

Нова димензија новости, ваш "Nportal.rs".