Међутим, мало је познато да је то само његов надимак!

Славни глумац Бред Пит рођен је 18. децембра 1963. године као Вилијам Бредли Пит, а он је син школске саветнице Џејн Ете и менаџера компаније која се бави превозом камионима Вилијама Алвина Пита. Тако је Бред заправо надимак изведен из његовог средњег имена!

Он је почео да се представља надимком након што је напустио родни Мисури, како би се његово име лакше памтило и остављало утисак.

Иначе, глумац је, након што се осамосталио, имао потешкоће да дође до првих улога, па се издржавао тако што је радио бројне слабо плаћене послове. Тако је неко време био возач лимузине за стриптизете, достављао је фрижидере, а најчешће се као занимљив детаљ из његове биографије помиње то што је био маскота ресторана "Ел поко локо", који је промовисао маскиран у кокошку.

Фото: Профимедиа

 

Највећу славу стекао је захваљујући улози за филм "Телма и Луиз", а интересантно је да је ову ролу испред носа украо Џорџу Клунију, који је прошао неколико кругова аудиција за улогу Џеј Дија. Како је Клуни признао једном приликом, годинама уопште није могао да се натера да одгледа овај филм. Ипак, Бред и Клуни данас су блиски пријатељи, али се Џорџ 2011. године нашалио да му је и даље тешко кад помисли на то како му је млади колега отео улогу.

 

За још вести запратите нас на нашој званичној Фејсбук страници - будимо "на ти".

Нова димензија новости, ваш "Nportal.rs".