Кејт се огласила путем видео поруке у којој је саопштила да болује од рака и да креће са хемиотерапијама. Ова информација шокирала је свет и изазвала је нове коментаре и теорије завере. 

Један део јавности не верује да је Кејт оболела, а међу њима је и угледни доктор Џонатан Рајнер.

Он је у разговору са Андерсоном Купером на ЦНН-у открио да нема "медицинског смисла" да је рак Мидлтонове установљен тек након што је била подвргнута великог операција.

- Када се људи подвргну опсежној операцији, обично више не иду на "експлораторну хирургију", свим овим операцијама претходи обимна слика као што су ЦАТ скенери и МРИ. Тако да би хируршки тим имао веома добро разумевање онога што би вероватно био проблем и то би потврдила патологија - рекао је доктор и наставио:

Фото: Профимедиа

 

- Дакле, комад ткива је уклоњен, који иде директно у лабораторију за патологију често и током операције и понекад резултати да ли је нешто рак или не, диктирају обим стварне операције. Дакле, врло је вероватно да је хируршки тим знао или имао добар осећај шта ће то бити пре операције, а то је потврђено у време патолошког тестирања током операције. Дакле, ово је нешто на шта би се бар посумњало раније и потврђено током патологије узорка - оставио је у шоку многе изјавом.

Кејт је у видео снимку описала детаљан процек кроз који је прошла: 

- У јануару сам била подвргнута великој операцији абдомена у Лондону и тада се сматрало да је моје стање не-канцерогено. Операција је била успешна. Међутим, тестови након операције су открили да је рак био присутан. Мој медицински тим је стога саветовао да треба да се подвргнем курсу превентивне хемотерапије и сада сам у раној фази тог лечења - истакла је она.

БОНУС ВИДЕО: