Kejt se oglasila putem video poruke u kojoj je saopštila da boluje od raka i da kreće sa hemioterapijama. Ova informacija šokirala je svet i izazvala je nove komentare i teorije zavere. 

Jedan deo javnosti ne veruje da je Kejt obolela, a među njima je i ugledni doktor DŽonatan Rajner.

On je u razgovoru sa Andersonom Kuperom na CNN-u otkrio da nema "medicinskog smisla" da je rak Midltonove ustanovljen tek nakon što je bila podvrgnuta velikog operacija.

- Kada se ljudi podvrgnu opsežnoj operaciji, obično više ne idu na "eksploratornu hirurgiju", svim ovim operacijama prethodi obimna slika kao što su CAT skeneri i MRI. Tako da bi hirurški tim imao veoma dobro razumevanje onoga što bi verovatno bio problem i to bi potvrdila patologija - rekao je doktor i nastavio:

Foto: Profimedia

 

- Dakle, komad tkiva je uklonjen, koji ide direktno u laboratoriju za patologiju često i tokom operacije i ponekad rezultati da li je nešto rak ili ne, diktiraju obim stvarne operacije. Dakle, vrlo je verovatno da je hirurški tim znao ili imao dobar osećaj šta će to biti pre operacije, a to je potvrđeno u vreme patološkog testiranja tokom operacije. Dakle, ovo je nešto na šta bi se bar posumnjalo ranije i potvrđeno tokom patologije uzorka - ostavio je u šoku mnoge izjavom.

Kejt je u video snimku opisala detaljan procek kroz koji je prošla: 

- U januaru sam bila podvrgnuta velikoj operaciji abdomena u Londonu i tada se smatralo da je moje stanje ne-kancerogeno. Operacija je bila uspešna. Međutim, testovi nakon operacije su otkrili da je rak bio prisutan. Moj medicinski tim je stoga savetovao da treba da se podvrgnem kursu preventivne hemoterapije i sada sam u ranoj fazi tog lečenja - istakla je ona.

BONUS VIDEO: