Улогом у еротском трилеру "Ниске страсти" стекла је планетарну популарност и статус секс-бомбе, међутим с годинама каријера Шерон Стоун кренула је другом смеру. Све мање добија улоге вредне помена, па је пронашла нов начин да искаже свој таленат и креативност. Окренула се сликарству и пред платном проводи 17 сати дневно.

Фото: Профимедиа

 

У интервјуу за Гардијан Шерон је отворила душу и без длаке на језику проговорила о каријери, Холивуду и колегама.

На почетку разговора глумица је испричала шта ју је инспирисало да узме сликарску четкицу у руке. Била је то прича њене блиске пријатељице која је отишла на вечеру са породицом, а свекар ју је посаветовао да не наручује пицу, јер је управо добила бебу и требало би да смрша. Овај догађај је инспирисао глумицу на наслика дело које је назвала "То је моја башта, сероњо".

 

 

Шерон Стоун (66) је почела да слика током пандемије коронавируса када јој је пријатељ дао књигу слика по бројевима. Тренутно има самосталну изложбу у галерији у Берлину и још једно отварање следећег месеца у Сан Франциску. Иако је мишљење да је галеријски простор добила јер је позната, она то демантује.

- Вероватно не, али бих била на већој цени да сам мртва. Ако постоји могућност краћег животног века, то је премија за уметнице. Сећам се када сам свој портфолио однела на састанак са челницима једне њујоршке галерије. После два сата сам питала власника да ли ће уопште да погледа мој рад а он је одговорио: "Да ли планираш ускоро да умреш?" - рекла је уметница.

Шерон зна да би могла да заради велике паре само да је дала галеријама оно што желе.

Фото: Профимедиа

 

- Џони Деп штампа слике људи, ставља мало фарбе преко тога и потписује и зарађује богатство. Из галерије су ми предложили да направим отисак свог лица. Мислим да ми је дужност да то не радим. Мој посао је да отворим прозор за друге жене и да наставим да га држим отворен. То сам радила као глумица, а сада као уметница - рекла је Шерон.

На питање да ли је срећнија као сликарка или као глумица, Стоун је одговорила:

- Апсолутно ми се допадао глумачки позив и ако ми неко понуди значајну улогу, прихватићу је. Али, то се не дешава. Оно што се дешава у том послу јесте да када постанете познати, желе да вас ставе у мале пројекте, тако да почнете да финансирате људе који почињу каријеру. Сјајно, али ја желим да радим са мајсторима јер сам то заслужила. Не журим да се вратим под туђим условима - закључила је Шерон Стоун у интервјуу за Гардијан.