Познати глумац Марк Додсон преминуо је у 64. години након што је доживео "тежак срчани удар" док је спавао, пренели су страни медији.

Марк, који је давао глас ликовима у "Ратовима звезда: Повратак Џедаја", умро је док је био у Евансвилу, Индијани, потврдила је његова сломљена ћерка Сијара. У Индијану га је одвео догађај "Хоррор Цон", али нажалост глумац је умро у сну пре него што је успео да стигне на догађај.

Сијара је рекла да је њен тата волео да се појављује на конвенцијама фанова и рекла да "никада није престао да је чини поносном". Сијара је додала да ће Марково наслеђе наставити да живи кроз њу и његове унуке. Марк, који је такође давао глас малим створењима у Гремлинима, одлетео је у Индијану на "Хоррор Цон" који би требало да се одржава овог викенда.

Фото: Јутјуб принтскрин/Hanna Stevens/mranderson00001

 

 

Глумац је доживео "тежак срчани удар" док је спавао у својој хотелској соби, наводи ТМЗ.

Марков велики продор у Холивуду догодио се 1983. када је добио улогу Крумба у филму "Повратак Џедаја", лик који је био добро познат по свом високом гласу. Годину дана касније, добио је улогу гласа Могваија у Гремлинима. Вратио се у универзум Гремлина 1990. да би глумио у Гремлинима 2: Нова група. Такође је глумио у хорор филму из 1985. године "Дан мртвих", пре него што се појавио у "Ратовима звезда: Сила се буди".

(Мондо)

БОНУС ВИДЕО: