Од Малије Обаме до Малије Ен. Од председникове ћерке до холивудског сценаристе и редитеља. Свет чека да дођу њени нови филмови, док она проналази свој глас у филмској индустрији

Малиа Обама, 25-огодишња ћерка бившег претседника Америке, одбацила је породично презиме након што је започела своју филмску каријеру. Наследница Барака и Мишел Обаме, недавно је представила свој редитељски деби, „Срце“, на филмском фестивалу у Санденсу, који је потписала именом Малиа Ен.

Малиа Ен Обама је рођена 4. јула 1998. године, са својим средњим именом у част Баракове мајке, која је преминула 1995. од рака јајника у 52. години. Након што је одрасла као председникова ћерка и дипломирала на Харварду, Малија је одлучила да се настави каријеру сценаристе.

У свом последњем филму, „Срце“, на коме је радила као редитељка и сценариста, изабрала је да носи своје уметничко име, Малиа Ен.

Фото: Профимедиа

 

 

Малијино путовање у филмску индустрију почело је њеном улогом у сценаристичком тиму за серију "Сварм", која је премијерно приказана на Амазон Приме 2021. Са Били Ајлиш и Рори Калкином међу глумцима, "Сварм" је означио почетак њене каријере која обећава.

- Она је невероватна списатељица - рекла је ко-креатор „Роја“ Џенин Нејберс о Малији.

- Донела је много тога... Она је заиста, заиста посвећена свом занату.

Фото: Профимедиа

 

 

Упркос њеној славној породици, један од извршних продуцената "Роја", Стивен Гловер, инсистирао је да се према Малији понашају као према сваком другом члану креативног тима.

- Не можемо јој гледати кроз прсте само зато што је ћерка бившег председника - рекао је он. - Не, она је веома приземна и кул. Дакле, то уопште није проблем.

Њени родитељи не могу да сакрију колико су поносни на Малију. За њен последњи рођендан објавили су слатке поруке којима су подржале своју ћерку.

Фото: Профимедиа

 

 

- Срећан рођендан овој талентованој, урнебесној и лепој младој жени. Малија, надам се да ће ти 25 донети све што тражиш и више. - написао је Барак на свом Инстаграму.

Његова супруга Мишел придружила се честиткама, објавивши:

- Срећан рођендан, Малиа! Осећам се тако срећном што сам твоја мама и што могу да гледам како постајеш дивна млада жена каква си данас. Много те волим!

Фото: Профимедиа

 

 

Малиа Обама, привукла је огромну пажњу својим првим дебијем на црвеном тепиху на Санденсу, дајући препознатљиву изјаву у свету моде и филма.

Одевена у дугачки, превелики сиви капут упарен са лежерном плавом кошуљом на пруге, одисала је опуштеном, али модерном атмосфером. Њена одећа, употпуњена тамним чизмама до колена, била је спој удобности и елеганције. Међутим појава ове младе жене изазвала је бурне реакције на интернету. Док су многи славили Малијин јединствени стил, говорећи „волим њен стил“ и хвалећи њен „отмени изглед“, други су је најоштрије критиковали, те поручили да јој је „потребан консултант за гардеробу“.

(Курир стил)

БОНУС ВИДЕО: